Angajaţii Fiscului au ieşit din nou în stradă la Timişoara

Sute de angajaţi ai Fiscului din Timişoara au ieşit şi marţi în stradă, pentru a doua zi consecutiv. Ei protestează faţă de posibilitatea mutării sediului regionalei de Vest la Deva.

RomaniaTV.net
23 iul. 2013, 05:58
Angajaţii Fiscului au ieşit din nou în stradă la Timişoara

A doua zi de proteste pentru angajaţii ANAF din Timişoara. Ei au paralizat activitatea fiscului şi pregătesc chiar şi un marş prin oraş, potrivit România TV. Cei 600 de salariaţi sunt nemulţumiţi că sediul regionalei de Vest se mută la Deva.

„Funcţionarii publici din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Timiş va anunţă că nu vor înceta protestul până când nu se va reveni la decizia anterioară, respectiv sediul viitoarei Direcţii Generale Regionale a Finanţelor Publice – Regiunea Vest va fi stabilit la Timişoara”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Finanţelor Publice Timiş.

Angajaţii Finanţelor din Timiş care au ieşit, după ora 9.00, în faţa sediului, pentru a protesta, spun că vor reintra în instituţie în jurul orei 11.00, însă nu vor deschide ghişeele pentru lucrul cu publicul.

Protestatarii poartă pancarte pe care scrie „Protest spontan” sau „Fiscu’ din Timişoara nu se mută la Hunedoara” şi fluieră.

Sute de Angajaţi ai Fiscului au ieşit şi luni în stradă, pentru două ore, de teamă că în urma mutării sediului ei ar putea rămâne fără slujbe. Oamenii spun că decizia de mutare nu este legală şi este nejustificată. Mai mult, ei cred că la mijloc ar fi vorbe de negocieri între partidele politice şi că sunt interese de ordin politic.

„Vom protesta zilnic, între orele 8.00 şi 11.00, timp de trei zile. Dacă nici după acest semnal pe care-l transmitem Guvernului nu se va reveni asupra deciziei, vom vedea ce alte forme va îmbrăca protestul nostru”,  declara liderul sindicatului FinTim Sed Lex Timiş, Adrian Găvruţă.

Protestul de luni s-a încheiat după două ore, după ce oamenii au obţinut promisiuni de la prefectul judeţului, Eugen Dogariu, şi de la preşedintele Consiliului Judeţean, Titu Bojin, că situaţia va fi clarificată. Titu Bojin le-a promis angajaţilor de la Fisc că va pleca la Bucureşti, marţi, pentru a clarifica situaţia şi a subliniat că mutarea sediului finanţelor la Deva ar fi periculoasă pentru că ar bulversa total activitatea instituţiei.

Şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a dezavuat ideea mutării sediului Direcţiei Regionale Financiare la Deva, susţinând că, în Regiunea de Vest, municipiul Timişoara şi judeţul Timiş în ansamblul său reprezintă, în plan economic, de departe polul de forţă al regiunii.

Nicolae Robu a subliniat faptul că Timişoara şi judeţul Timiş ocupă poziţia numărul 1 şi la nivel naţional, între toate municipiile şi oraşele altele decât capitala, respectiv între toate judeţele, în această privinţă, iar numărul contributorilor din judeţul Timiş reprezintă aproape jumătate din totalul contribuabililor din regiune, în timp ce în alte judeţe reprezintă 22,71% în cazul judeţului Arad, 17,59% în cazul judeţului Hunedoara şi 13,26% în cazul judeţului Caraş-Severin.