Oamenii au început să vină, vineri, încă de la primele ore ale dimineţii, la capela Bisericii Harşu din Craiova, unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Costică Ştefănescu, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului fotbalist.
De asemenea, au depus coroane de flori şi au aprins lumânări mai mulţi foşti colegi ai lui Costică Ştefănescu, între care Helmuth Duckadam, Gheorghe Popescu, Gică Craioveanu.
„În asemenea momente, cuvintele sunt de prisos. Am venit în numele clubului Steaua care astăzi (n.r. – vineri) este plecat la Mediaş şi am vrut să îi aducem un ultim omagiu Căpitanului, pentru că a fost un om deosebit, l-am cunoscut. Îmi aduc aminte de o vacanţă alături de el, la Nepun, în 1982-1983, alături de familie. A fot un om discret, un om modest, Dumnezeu să îl odihnească în pace, pentru că merită acest lucru”, a declarat Helmuth Duckadam, preşedintele de onoare al clubului Steaua.
Gică Craioveanu, fost coleg al lui Costică Ştefănescu la Universitatea Craiova, şi-a amintit de sfaturile pe care acesta i le-a dat.
„Este trist când moare o persoană, dar când moare o legendă este mult mai trist. Când mor legende, acum câţiva ani – Deselnicu, acum Ştefănescu, oameni mari, care au adus ceva României, nu doar fotbalului. Mi-a dat multe sfaturi: «să ai tupeu, Gicane, în teren, că noi ne apărăm, dar voi, cei din faţă, decideţi meciurile» şi adevărul este că am avut această şansă să fie alături de noi. Este păcat când astfel de oameni dispar dintre noi”, a spus Gică Craioveanu.
După ora 17.00, la capelă a ajuns şi Gheorghe Popescu, care a depus o coroană de flori şi a prezentat condoleanţe familiei fostului fotbalist.
„Dacă voiai să înveţi, te uitai la el şi era de ajuns. Am avut acest privilegiu şi şansa extraordinară să fac parte din acelaşi vestiar cu Costică Ştefănescu, pentru că atunci când jucam în curtea şcolii, la Calafat, îmi doream să fiu nimeni altcineva decât Costică Ştefănescu, apoi mi s-a îndeplinit acest vis să fac parte din acelaşi vestiar cu el, să port şi banderola de căpitan al Craiovei, pe care a purtat-o şi el. Aşa m-am îndrăgostit de numărul 6, de la Costică Ştefănescu. Chiar dacă la echipa naţională jucam cu numărul 3, nu exista pentru mine alt număr decât 6, din dragostea pe care i-o purtam. Lucrul cel mai minunat care mi s-a întâmplat a fost acela de a face parte din acelaşi vestiar, cum v-am spus, mă consider un privilegiat din acest punct de vedere”, a spus Gică Popescu.
Gheorghiţă Geolgău şi Pavel Badea au organizat, alături de familie, pregătirile pentru înmormântare. Costică Ştefănescu va fi înmormântat sâmbătă, la ora 12.00, în Cimitirul Sineasca din Craiova, pe Aleea Eroilor, lângă fostul coleg de echipă Zoltan Crişan.
Costică Ştefănescu a încetat din viaţă marţi seară, la vârsta de 62 de ani, după ce s-a aruncat de la etajul 5 al Spitalului Militar din Capitală. El suferea de o boală incurabilă. Trupul neînsufleţit al lui Ştefănescu a fost adus, miercuri noapte, la Craiova.
Joi, trupul neînsufleţit al lui Costică Ştefănescu a fost depus pe gazonul stadionului „Ion Oblemenco” din Craiova, în faţa a aproximativ 500 de oameni care au venit să îi aducă un ultim omagiu. Tot joi, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a venit, la Craiova, pentru a depune o coroană de flori la căpătâiul lui Costică Ştefănescu, cel ce era denumit „Ministrul Apărării” în anii de glorie ai Universităţii Craiova.