Dragnea: Un referendum privind câinii comunitari este important, dar nu ţine loc de lege

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat vineri că este important un referendum privind câinii comunitari, dar acesta nu ţine loc de lege. El speră ca săptămâna viitoare să se finalizeze discuţiile cu privire la acest subiect.

RomaniaTV.net
06 sept. 2013, 09:19
Dragnea: Un referendum privind câinii comunitari este important, dar nu ţine loc de lege

„Este important referendumul, pentru că oricând este important să consulţi populaţia, comunitatea, să vedem ce punct de vedere are, dar dincolo de referendum, este vorba de prevederi legale pe care primarii trebuie să le aibă la dispoziţie pentru a putea rezolva această problemă. Un referendum nu ţine loc de lege. Chiar dacă o comunitate hotărăşte ceva iar în schimb primarul nu are prevederi legale, el nu poate întreprinde acţiuni”, a afirmat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

El a subliniat că toţi primarii de comune care au fost prezenţi la întâlnirea de joi au spus că în primul rând trebui să se protejeze vieţile oamenilor şi după aceea a animalelor.

„Sperăm ca săptămâna viitoare să se finalizeze discuţiile şi cred că actul normativ, legea care e în Parlament va reglementa cea mai mare parte din acţiunile pe care le pot întreprinde primarii pentru a rezolva această problemă. (…) Pe fond actele normative sunt importante. Cea mai mare parte a primarilor, dacă nu chiar toţi primarii, doresc ca membrii comunităţilor pe care le conduc să poată convieţui în linişte şi să nu le mai fie frică de câini. Am înţeles că trebuie să ne fie frică de urşi, să nu mergem prin păduri, dar parcă prin oraşe şi sate am dori să mergem fără niciun fel de teamă faţă de câini”, a spus Dragnea.

Primul-ministru Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea s-au întâlnit joi la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice cu reprezentanţii Asociaţiei Comunelor din România.