A 25-a zi de proteste în ţară:Oamenii au sărbătorit demisia Guvernului Boc şi cer alegeri anticipate

Sute de persoane au îndurat frigul de afară şi au protestat în mai multe oraşe din ţară. Oamenii au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu şi alegeri anticipate, anunţând că vor continua protestele până când li se vor îndeplini cerinţele.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 18:34
A 25-a zi de proteste în ţară:Oamenii au sărbătorit demisia Guvernului Boc şi cer alegeri anticipate

Veniţi cu steaguri tricolore, cu vuvuzele, sucevenii au salutat demisia lui Emil Boc şi au scandat „Băsescu, îţi facem loc, du-te după Boc!”, sau „Libertate vrem să fie cu Băsescu-n puşcărie!”. Oamenii au protestat pe ger, fiind înregistrate -13 grade Celsius.

100 de persoane, în frunte cu liderii judeţeni ai PSD Satu Mare, s-au adunat, luni după-amiază, pe platoul din faţa statuii Lupoaicei din municipiu, pentru a sărbători demisia Guvernului Boc. Participanţii au avut steaguri şi pancarte pe care se putea citi „Ieşi afară, javră ordinară”, „Băsescu suspendat!”, „Anticipate, nu comasate!”, „Să trăim bine, Băsescu, fără tine”, „Nu vă fie frică, şi Băsescu pică”, „Jos Băsescu!”.

Un tânăr a avut o marionetă cu chipul lui Traian Băsescu, iar un altul una cu Elena Udrea, pe care scria „Aici sunt banii noştri, în poşetă”, iar pe poşetă scria „LV de 12.000 de euro”.

Peste 60 de sindicalişti au pichetat, luni, sediul Prefecturii Alba, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi exprimându-şi nemulţumirea faţă de modificările aduse legislaţiei muncii şi legii pensiilor fără a ţine cont de părerea sindicatelor.

Oamenii au strigat lozinci precum „Jos Băsescu” şi „Hoţii, hoţii”. Totodată, unii dintre protestatari au pancarte pe care scrie „Băsescu: sămânţă de scandal. Soluţia: erbicidaţi-l”.

Peste 100 de persoane au protestat, luni, în faţa Prefecturii Olt din Slatina, scandând lozinci antiprezidenţiale, o acţiune similară având loc şi la Craiova, unde aproximativ 50 de oameni au ieşit în stradă, purtând o cruce pe care era scris numele preşedintelui Traian Băsescu.

Protestatarii au scandat „Jos Băsescu”, „Demisia”, „Anticipate”, „Boc fă-ne un bine, ia-l pe Băse după tine”, „Nu ne mulţumim cu Boc, dă-ne capul lui Moţoc”. „Nu ne mulţumim doar cu demisia lui Emil Boc, asta nu este decât praf în ochi, vrem să plece Băsescu ca să putem să trăim şi noi decent”, a spus un protestatar.

Protestatarii care au participat, luni seară, la mitingul din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, au adus un manechin din plastic îmbrăcat în portocaliu şi cu un chipiu de marinar pe cap, care îl reprezenta pe Traian Băsescu şi în care au aruncat cu bulgări de zăpadă, după care l-au târât prin piaţă.

Oamenii au scandat „Jos Băsescu”, „Jos dictatorul”, „Demisia”, „Băse în celulă, Udrea pe centură”, „Pleacă, Băsescu, şi lasă-ne”, „Băsescu, nu uita, Borşa este casa ta”, „Emil Boc, nu uita, în Cluj n-ai ce căuta”.

Peste 75 de persoane au protestat, luni, în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi alegeri anticipate, ei scandând „Am câştigat, Boc a plecat, vom câştiga, când Băse va pleca!”. Mai mulţi manifestanţi au declarat că nu renunţă la proteste până când nu va demisiona şi preşedintele Traian Băsescu şi nu vor fi organizate alegeri anticipate.

Circa 60 de persoane au protestat, luni, în faţa Prefecturii Prahova, manifestanţii spunând că demisia lui Emil Boc reprezintă doar „o bătălie câştigată” şi că vor ieşi în stradă până vor câştiga „războiul”, adică până la organizarea de alegeri anticipate, un protest similar fiind şi la Piteşti.

Protestatarii au scandat lozinci precum „Băsescu, Băsescu, după Ceauşescu” sau „Roberta şi Cotoi la lada de gunoi”, ultima lozincă referindu-se la parlamentarii Roberta Anastase şi Sever Voinescu – Cotoi, aleşi deputaţi în colegii uninominale din Ploieşti.

Un revoluţionar din Oradea, care participase la mitingurile antiguvernamentale şi antiprezidenţiale desfăşurate în ultima perioadă în municipiu, a ieşit, luni, cu un steag tricolor în centrul oraşului, pentru a-şi arăta bucuria faţă de demisia premierului Emil Boc. „Mă bucur că a picat Boc, de-aia am ieşit în piaţă la ora asta, altfel veneam ca de obicei, mai pe seară. Trebuie să continuăm protestele până pică şi Băsescu!”, a declarat revoluţionarul.