A apărut plasturele care îți permite să te vaccinezi singur

A apărut plasturele cu ajutorul căruia omaneii s-ar putea vaccina singuri împotriva bolilor, potrivit celui mai recent studiu publicat în revista științifică britanică Nature Communications Descoperirea a fost făcută de cercetătorii din Japonia.

05 mart. 2021, 11:32
A apărut plasturele care îți permite să te vaccinezi singur
A apărut plasturele care îți permite să te vaccinezi singur

A apărut plasturele care îți permite să te vaccinezi singur. Potrivit celor mai recente studii ale cercetătorilor din Japonia, oamenii s-ar putea vaccina împotriva bolilor pur și simplu prin aplicarea unui plasture pe piele, informează Japan Times.

A apărut plasturele care îți permite să te vaccinezi singur

Cel mai recent studiu publicat în luna ianuarie, în revista științifică britanică Nature Communications, arată că un profesor renumit de la Universitatea Tohoku a dezvoltat împreună cu echipa sa un „plasture cu micro-ace, alimentat cu o bio-baterie”, care permite absorbirea unui vaccin mai rapid decât plasturii existenți în prezent în comerț.

„Dorim ca oamenii să-și administreze singuri în viitor noile vaccinuri împotriva coronavirusului și alte tipuri de vaccinuri. Fac tot ce pot pentru ca această tehnologie să fie utilizată pentru vaccinările COVID-19”, a spus profesorul Nishizawa, potrivit alephnews.ro. 

Citeşte şi Tulpina africană de coronavirus, identificată în România

Plasturii convenționali cu micro-ace, care sunt folosiți deja în tratarea migrenelor și pentru calmarea durerii, permit injectarea unei doze limitate și medicamentele au nevoie de mai mult timp pentru a trece prin piele.

Echipa de cercetători condusă de profesorul Nishizawa a îmbunătățit aceste aspecte folosind electricitate de joasă tensiune, care permite unor micro-ace poroase de pe plasture să transmită o cantitate mai mare de medicament în piele și mai rapid.

Oamenii de ştiinţă au descoperit și ideea bio-bateriei plasturelui, o tehnologie prin care se generează electricitate pe suprafața pielii prin folosirea unor enzime. Cu toate acestea, ar putea dura ani de zile pentru ca o astfel de tehnologie să fie aprobată pentru administrarea vaccinurilor.

Citeşte şi Majoritatea ruşilor cred că noul coronavirus a fost creat de om, ca o „armă biologică”. Doar 30% dintre ei vor să se vaccineze