A apărut primul caz de gripă din acest an. Andrei Baciu atrage atenția: E vorba de un bărbat de 30 de ani!

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății Andrei Baciu a declarat, joi seară, că a fost raportat primul caz de gripă din acest sezon.

11 nov. 2021, 22:30
A apărut primul caz de gripă din acest an. Andrei Baciu atrage atenția: E vorba de un bărbat de 30 de ani!

A apărut primul caz de gripă din acest an. Este vorba despre o persoană de 30 de ani, de sex masculin, care are simptome specifice acestui virus.

A apărut primul caz de gripă din acest an. Andrei Baciu atrage atenția: E vorba de un bărbat de 30 de ani!

„Astăzi, avem primul caz diagnosticat cu gripă din acest sezon. Este primul caz raportat. Există, de-a lungul anului, cazuri sporadice la diverse persoane vulnerabile însă, odată cu sosirea sezonului rece, transmiterea se intensifică. Vorbim de o persoană de sex masculin, de 30 de ani, din București, care a prezentat o simptomatologie specifică de infecție cu virus tropism respirator. S-a făcut test de identificare SARS-CoV-2 și a gripei. SARS-CoV-2 negativ, iar gripă pozitiv. Este primul caz din sezonul acesta.”, a declarat Andrei Baciu.

Cazuri de gripă au fost și anul trecut, dar „n-am avut o creștere semnificativă care să ducă la o epidemie ca în sezonul 2019-2020.” Măsurile aplicate împotriva SARS-CoV-2 funcționează și împotriva gripei, a adăugat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, pentru Digi 24.

Citește și: Scrisoarea unui pacient COVID internat la Urgențe despre dedicația „profesioniștilor fără chip: „Am fost impresionat de empatie, hrana bună, curățenie. Sunteți cu adevărat „doctori fără arginți””
 

Cu siguranță că există (n.red. cazuri, în general). Nu există acum, încă, în România pentru că avem un singur caz. Sigur că există. Este un virus, poți să inhalezi n tipuri. Atât timp cât intri în contact cu particule virale, în momentul în care le-ai inhalat și acestea se multiplică la nivelul mucoasei respiratorii… Când faci un test, ești pozitiv.”, spune el.

Scade numărul cazurilor noi, dar nu şi al cazurilor grave, spitalele fiind suprasolicitate din cauza pacienţilor de la ATI. Din păcate, se ajunge şi la tragedii, cum a fost cea din această dimineaţă de la Ploieşti. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 11 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 5.416 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 318 decese dintre care 15 anterioare.

Citește și: Un nou tip de înşelăciune face ravagii în rândul pensionarilor. Metoda „COVID”, pusă la cale de şase ieşeni. S-au dat drept medici și au cerut bani pentru ventilatoare