A apărut un NOU TIP DE ANTIBIOTIC. O singură doză este SUFICIENTĂ

Publicat: Joi, 05 Iunie 2014 16:11 // Actualizat: Joi, 05 Iunie 2014 16:11 // Sursa: romaniatv.net

O doză de antibiotic în loc de zece zile de spitalizare pentru tratament intravenos: aceasta este propunerea doctorului Ralph Corey pentru a rezolva unele din infecţiile bacteriene cele mai grave. Corey este autorul principal al unei cercetări care a demonstrat eficienţa şi rapiditatea cu care acţionează noul antibiotic-"oritavancin". 

Primele rezultatele ale acestui studiu clinic, la care au participat peste 2.000 de pacienţi, au fost publicate de revista "New England Journal of Medicine", scrie Agerpres. Studiul a comparat noul antibiotic cu vancomicina - un antibiotic cu un spectru foarte larg, utilizat pentru a combate infecţiile rezistente.

Citeşte şi Cele mai puternice antibiotice naturale

Studiul a demonstrat că este suficientă o singură doză intravenoasă de oritavancin faţă de două administrări zilnice timp de 7 sau 10 zile de vancomicină. O singură doză a redus dimensiunea leziunii infectate a pielii şi febra.

Rezultatele suscită speranţă într-un moment în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii se teme că actualele medicamente îşi pierd eficienţa și pentru că administrarea unei singure doze ar putea reduce considerabil şederea în spitale, la fel ca şi costurile.

Citeşte şi ALERTĂ: O bacterie periculoasă în spitalele din România

I-ar putea ajuta şi pe cei care renunţă la continuarea tratamentului recomandat de medic atunci când încep să se simtă bine. Această abandonare a tratamentului favorizează rezistenţa la medicamente - una din cele mai grave probleme de sănătate din secolul XXI. 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
antibiotic antibiotice bacterii infecţie oritavancin
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
05 iun 16:39
...class="item-date">
on June 5, 2014
O doză de antibiotic în loc de zece zile de spitalizare pentru...
1
EUR
4.7537
RON
16 Oct
noapte 8 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H