A bătut recordul la capitolul infracțiuni! Un tânăr beat, drogat și fără permis a furat o mașină, a făcut accident și a fugit de la fața locului

Un tânăr în vârstă de 22 de ani a bătut recordul la capitolul infracționalitate pe șoselele din România. Acesta a intrat în vizorul autorităților, după ce a fost implicat într-un accident rutier și a fugit de la fața locului.

30 aug. 2023, 21:12
A bătut recordul la capitolul infracțiuni! Un tânăr beat, drogat și fără permis a furat o mașină, a făcut accident și a fugit de la fața locului
Un tânăr beat, drogat și fără permis a furat o mașină, a făcut accident și a fugit de la fața locului

A bătut recordul la capitolul infracțiuni! Cu toate acesta, tânărul a fost prins la scurt timp de oamenii legii care au descoperit că era beat, drogat și fără permis. Mai mult, mașina cu care a a fost implicat în accident era furată.

Citește și Un nou accident cu o cisternă GPL, chiar pe autostradă. Anunțul autorităților

A bătut recordul la capitolul infracțiuni!

Accidentul a avut loc în comuna Dascălu, lângă Otopeni, atunci când individul a intrat cu mașina în gardul unei locuințe. La scurt timp după incident, la fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție care a găsit doar mașina.

Șoferul care a fugit de la locul accidentului a fost prins repede și, în urma verificărilor, forțele de ordine au stabilit că acesta nu avea permis de conducere pentru nicio categorie. Mai mult, oamenii legii au descoperit că furase mașina de la un prieten.

Atunci când a fost testat cu aparatul alcooltest, polițiștii au avut parte de  o surpriză: 0,66 de mg/l de alcool pur în aerul expirat.

În cele din urmă, polițiștii au decis să îl testeze și cu aparatul drugtest care a indicat o valoare pozitivă pentru consumul de substanțe psihoactive.

Tânărul care se credea regele șoselelor se află acum sub control judiciar pentru 60 de zile.

 IGPR urmează să cumpere 400 de aparate de depistare a prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) are în derulare o procedură de achiziţie pentru 400 de aparate de depistare a prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, cu termen de depunere a ofertelor stabilit pentru data de 31 august, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan.

„În anul 2017 au fost iniţiate de către IGPR primele achiziţii de mijloace tehnice pentru depistarea substanţelor psihoactive, mă refer la aparatele drug test, fiind dotat Biroul Brigăzii Autostrăzi cu şase astfel de aparate pentru exploatare în munca de poliţie şi valorificarea rezultatelor în ceea ce priveşte eficienţa de depistare a persoanelor de interes. Începând cu anul 2019 au fost asigurate fonduri financiare pentru achiziţionarea la nivelul unităţilor de poliţie a 122 de aparate drug test. Dacă este să ne referim la activitatea din prezent, IGPR are în derulare o procedură de achiziţie pentru 400 de aparate de depistare a prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, cu termen de depunere ofertelor stabilit pentru data de 31 august 2023, fondurile financiare ale acestor achiziţii fiind asigurate pentru 244 de sisteme din proiecte cu finanţare externă, urmând ca pentru diferenţa de 156 să fie identificate sau alocate sume necesare pentru a achiziţiona aceste aparate în valabilitatea acordului cadru”, a spus Drăgan.
Citește și Accident grav în Constanța! Un autocar cu 40 de ucraineni a intrat într-un limitator de înălțime. A fost activat Planul Roșu de intervenție