INEDIT. Un prinţ saudit a cumpărat locuri de pasageri în avion pentru 80 de păsări

Un prinţ saudit a cumpărat 80 de bilete de avion pentru tot atâtea păsări care au călătorit împreună cu pasagerii umani, pe locurile rămase după distribuirea zburătoarelor pe locurile rezervate special.

31 ian. 2017, 19:06
INEDIT. Un prinţ saudit a cumpărat locuri de pasageri în avion pentru 80 de păsări

Bizara iniţiativă s-a petrecut într-un avion A330 care se îndrepta către Jeddah – un  oraş din Arabia Saudită.

Cu toate acestea, în Arabia Saudită şi în alte ţări arabe, transportul zburătoarelor cu avionul rezervat persoanelor, nu este ceva neobişnuit. Din contră, arabii bogaţi îşi transportă deseori păsărie chiar în cabina de zbor a călătorilor „umani”.

Arabii preţuiesc foarte mult vânătoarea cu şoimi sau ulii. Este o tradiţie seculară. Aceste păsări sunt folosite şi în cadrul unor jocuri sportive şi, nu în ultimul rând, sunt considerate a fi de bun augur pentru posesorii lor. Vulturii au şi un spital special, în Abu Dhabi.

Mai multe companii aeriene arabe, ca Etihad, Qatar sau altele îmbarcă vulturi la bordurile avionelor de pasageri. Preţul rezervării unui bilet pentru un vultur porneşte de la cel puţin 630 de dolari, în funcţie de destinaţie. Şi compania germană Lufthansa s-a adaptat cerinţelor şi are pregătite, pentru orice eventualitate, locuri pentru păsări în cabina pasagerilor.

Şi încă ceva, vulturii beneficiază şi de paşapoarte personale. De pildă, în perioada 2002-2013, guvernul Emiratelor Arabe Unite au emis 28.000 de paşapoarte pentru vulturi. Un singur paşaport costă 130 de dolari. Prin comparaţie, un vultur performant poate ajunge la achiziţionare şi la suma de 250.000 de dolari.