A demisionat din PC. Ştefan Florescu va candida ca independent la primăria sectorului 6

Ştefan Florescu a anunţat, marţi, că va candida independent la Primăria Sectorului 6, el precizând că a demisionat din Partidul Conservator.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 14:50
A demisionat din PC. Ştefan Florescu va candida ca independent la primăria sectorului 6

Ştefan Florescu a susţinut, alături de preşedintele PC, Daniel Constantin, o conferinţă de presă, la sediul PC Sector 6.

El a anunţat că se va retrage din funcţia de preşedinte al PC Sector 6 şi din formaţiune.  Florescu a precizat că va candida independent la Primăria Sectorului 6 şi că face acest lucru pentru locuitorii sectorului şi pentru stabilitatea USL.

„De astăzi începând mă voi retrage din funcţia de preşedinte al Partidului Conservator filiala Sector 6 şi din postura de membru al Partidului Conservator. Voi candida independent, în sprijinul cetăţenilor şi în interesul cetăţenilor din Sectorul 6, exclusiv pentru cetăţenii din Sectorul 6, aşa cum mi-au cerut-o”, a explicat Ştefan Florescu.

El şi-a motivat decizia prin dorinţa de a nu dezbina Uniunea Social-Liberală în Sectorul 6 şi în general la nivelul municipiului Bucureşti.  Totodată Ştefan Florescu a spus că va „stârpi” „mafia PDL, împreună cu ceilalţi contracandidaţi de la nivelul Sectorului 6”.

Florescu a mulţumit mai multor oameni politici pentru sprijinul acordat, printre care preşedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin, preşedintelui PSD, Victor Ponta, precum şi candidatului independent Sorin Oprescu „pentru sprijinul şi pentru devotamentul pe care le va avea alături de mine în campania electorală din iunie 2012”.

Pe contracandidatul Rareş Mănescu, Ştefan Florescu l-a numit „mâna moartă a lui Cristian Poteraş”, referindu-se la interesele de partid dintre PNL şi PDL.

Preşedintele PC Daniel Constantin şi-a exprimat regretul profund pentru retragerea lui Ştefan Florescu, exprimându-şi pe de altă parte înţelegerea şi aprecierea, „în contextul în care unitatea Uniunii Social-Liberale este astăzi mai importantă decât orice”.

Subiectul candidaturii a lui Florescu din partea USL la Sectorul 6 a constituit un prilej de dispută în în USL la nivelul Capitalei.

Liberalii l-au sprijinit şi îl sprijină pentru Primăria Sectorului 6 pe Rareş Mănescu, în timp ce social-democraţii şi conservatorii mizau pe Ştefan Florescu.

În urmă cu o săptămână, preşedintele PNL, Crin Antonescu, avertiza că este posibil ca liberalii să aibă candidaţi proprii la toate primăriile de sector, în cazul în care PSD nu va fi de acord cu o candidatură a unui liberal la primăria sectorului 6.

„Fie avem candidaturi comune pe toate sectoarele, fie, dacă nu va fi posibil acest lucru, avem varianta unor candidaturi separate pe sectoare”, spunea liberalul, la România TV.