A doua Olimpiadă afectată de pandemie. JO de iarnă se vor desfăşura fără spectatori din străinatate, iar sportivii nevaccinaţi vor sta în carantină trei săptămâni

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat, miercuri, că la JO de iarnă de la Beijing nu vor putea asista spectatori străini şi că sportivii nevaccinaţi vor fi nevoiţi să stea 21 de zile în carantină după sosirea în China.

29 sept. 2021, 23:38
A doua Olimpiadă afectată de pandemie. JO de iarnă se vor desfăşura fără spectatori din străinatate, iar sportivii nevaccinaţi vor sta în carantină trei săptămâni

Participanţii la Olimpiadă care sunt vaccinaţi complet vor intra în “bula” pentru competiţie, în care vor fi testaţi în fiecare zi pentru coronavirus.

Sportivilor care vor prezenta documente medicale care să justifice exceptarea lor de la vaccinare li se vor analiza cazurile. Vor fi acceptate toate vaccinurile recunoscute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii sau de alte organizaţii internaţionale.

Biletele vor fi vândute exclusiv spectatorilor care locuiesc pe teritoriul Chinei, care îndeplinesc cerințele contramăsurilor COVID-19„, a transmis Comitetul Internaţional Olimpic, citat de dailywire.com. Măsurile au fost puse în aplicare după consultări cu experți internaționali și autoritățile chineze, se arată în comunicat.

Citeşte şi INTERVIU EXCLUSIV. David Popovici: Am înotat alături de titani ai înotului mondial. Mi-am câștigat dreptul de a fi acolo / Sunt recunoscut pe stradă, dar am rămas același licean care va împlini 17 ani

Au existat cereri pe scară largă ca SUA și companiile americane să boicoteze Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 în legătură cu opresiunea comunistă a Chinei asupra minorităților religioase din țară.

„Poziția noastră cu privire la Jocurile Olimpice din 2022 nu s-a schimbat”, a declarat secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, la începutul acestui an despre opinia președintelui democrat Joe Biden cu privire la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022. „Nu am discutat și nu discutăm despre niciun boicot comun cu aliații și partenerii”.

Citeşte şi Sportiva care a sfidat destinul. A lucrat într-un supermarket ca să-și permită deplasarea la Tokyo