Theodor Andrei nu s-a calificat în marea finală Eurovision 2023. Cum a pierdut România această șansă

Începe cea de-a doua semifinală Eurovision! România intră a treia în concurs și este reprezentată de Theodor Andrei! Ce șanse are tânărul artist să ajungă în marea finală.

11 mai 2023, 21:42
Theodor Andrei nu s-a calificat în marea finală Eurovision 2023. Cum a pierdut România această șansă

Update

– 00:00:

România nu s-a calificat în marea finală Eurovision 2023! Îl felicităm pe Theodor Andrei pe această cale și îi urăm multă baftă în continuare, în cariera sa.

Românii își pot susține  încă favoriții în finala concursului sâmbătă, în data de 13 mai!

Update – 22:20:

Theodor Andrei a electrizat publicul de la Liverpool! Tânărul artist s-a urcat pe scenă și inflamat publicul cu piesa sa rock’n’roll. Prestația sa muzicală a fost de cea mai înaltă calitate, reușind să atingă cele mai incomode note ale piesei sale. Theodor Andrei a debordat de energie și a reușit, cu toate acestea, să își păstreze suflul pe întreaga durată a melodiei.

Mai sunt doar câteva momente până la cea de-a două semifinală Eurovision 2023. În această seară intră în concurs și România. Theodor Andrei este reprezentantul țării noastre și va intra al treilea în concurs, cu melodia  „D.G.T. (Off and on)”, a cărei compoziție îi aparține.

Citește și: Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision, apariţie şocantă la ceremonia Turquoise Carpet. „Make love not war!” VIDEO

Semifinala Eurovision începe la ora 22:00 ( ora României) și va avea loc la Liverpool.  Doar românii din diaspora pot vota România în cea de-a doua semifinală Eurovision 2023. Theodor Andrei, reprezentantul țării noastre, a avut un mesaj pentru toți susținătorii săi. . Tânărul artist visează să ajungă în marea finală a concursului și să ducă rock-ul românesc pe marile secene ale lumii, însă pentru acest lucru, are nevoie de voturile noastre.

„Dragi români de pretutindeni, eu sunt Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision și vă mulțumesc din suflet pentru toată susținerea acordată până acum. Urmează ziua cea mare, 11 mai, cea de-a doua semifinală Eurovision 2023! Așadar, nu uitați, vă rog din suflet, să ne votați, ca să ajungem în marea finală cu această piesă SUPERBĂ, de rock’n’roll românesc, pe care au fredonat-o până acum mii de voci în pre-party-urile la care am fost. Desigur și în seara semifinalei, din spatele televizoarelor o vor fredona încă câteva milioane. Așadar, pentru toate țările care ne vor urmări, nu uitați să votați indicativul 03, prin SMS, apel telefonic sau online pe esc.vote, ca să ducem mai departe visul calificării României în marea finală! Vă mulțumesc din suflet, iubiți liber și long live rock’n’roll!”, a transimis Theodor Andrei  prin intermediul paginii de TikTok TVR.

Cine este Theodor Andrei, reprezentantul Eurovision 2023

La numai 19 ani, Theodor Andrei este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. Tânărul nu a pierdut nicio clipă, iar până acum a câștigat nu mai puțin de 200 de premii, la nivel național și internațional. Acesta s-a bucurat și de Premiul Myosotis, câștigat pentru cea mai bună creație. Vorbim despre piesa „Artist” (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul „FRAGIL”.

Tânărul artist se pregătește să intre la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale., fiind pasionat de teatru de mai mulți ani. Acesta își dorește să facă performanță și din acest punct de vedere, motiv pentru care a urmat și Colegiul Național Dinu Lipatti.

Theodor Andrei participă la Eurovision 2023 cu melodia „D.G.T. (Off and on)”, pe care chiar el a compus-o, fără a se gândi prea mult la perspectivele ei.

„Piesa pune în scenă o poveste de dragoste unde rațiunea este în conflict cu instinctul, unde pasiunea și siguranța se duelează – o piesă despre o dragoste ce devine o dependență atât cu părțile bune și rele ale acesteia, cât și cu plăcerea de a te întoarce la ceva nociv, unde iubirea e pusă la pământ și adrenalina ia decizii, un rău necesar cu dragoste și tot ce înseamnă aceasta – pasiune, sex, lacrimi, zâmbete, copilărie, maturitate, încredere, riscuri, adevăruri și minciuni”, a declarat el într-un interviu.

Citește și: România intră în cea de-a doua semifinală Eurovision 2023! Doar românii din diaspora îl pot vota pe Theodor Andrei. Ce mesaj a transmis artisul cu o zi înainte de concurs: „Iubiți liber!”