România intră în cea de-a doua semifinală Eurovision 2023! Doar românii din diaspora îl pot vota pe Theodor Andrei. Ce mesaj a transmis artisul cu o zi înainte de concurs: „Iubiți liber!”

Doar românii din diaspora pot vota România în cea de-a doua semifinală Eurovision 2023, care va avea loc în data de 11 mai, începând cu ora 22:00. Theodor Andrei, reprezentantul țării noastre, a avut un mesaj pentru toți susținătorii săi. . Tânărul artist visează să ajungă în marea finală a concursului și să ducă rock-ul românesc pe marile secene ale lumii, însă pentru acest lucru, are nevoie de voturile noastre.

10 mai 2023, 23:47
România intră în cea de-a doua semifinală Eurovision 2023! Doar românii din diaspora îl pot vota pe Theodor Andrei. Ce mesaj a transmis artisul cu o zi înainte de concurs: „Iubiți liber!”

Mai sunt câteva ore până la cea de-a doua semifinala Eurovision 2023. Aceasta este ziua cea mare pentru Theodor Andrei, tânărul care va reprezenta România pe scena de la Liverpool. Anul acesta, relevant este doar votul publicului, însă românii nu vor putea să își voteze propia țară. Singurii români care își pot susține țara la Eurovision sunt cei din diaspora, sprijin pe care Theodor Andrei se bazează. Acesta a transmis un mesaj important tuturor fanilor și tuturor patrioților care vor să își ajute țara să ajungă în marea finală a celui mai important concurs muzical din Europa.

Citește și: Moldova a dat lovitura la Eurovision cu piesa „Soarele și luna”. Care sunt celelalte țări calificate în finala de sâmbătă

„Dragi români de pretutindeni, eu sunt Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision și vă mulțumesc din suflet pentru toată susținerea acordată până acum. Urmează ziua cea mare, 11 mai, cea de-a doua semifinală Eurovision 2023! Așadar, nu uitați, vă rog din suflet, să ne votați, ca să ajungem în marea finală cu această piesă SUPERBĂ, de rock’n’roll românesc, pe care au fredonat-o până acum mii de voci în pre-party-urile la care am fost. Desigur și în seara semifinalei, din spatele televizoarelor o vor fredona încă câteva milioane. Așadar, pentru toate țările care ne vor urmări, nu uitați să votați indicativul 03, prin SMS, apel telefonic sau online pe esc.vote, ca să ducem mai departe visul calificării României în marea finală! Vă mulțumesc din suflet, iubiți liber și long live rock’n’roll!”, a transimis Theodor Andrei  prin intermediul paginii de TikTok TVR.

@tvr.romania Ești român și trăiești in #diaspora ? Susține #Romania în semifinala #Eurovision2023 😻🇷🇴🎉 #Votează indicativul 3 pentru a duce România în marea finală și pentru a-l susține pe @Theodor Andrei ❤️✌🏼 #Rocknroll #LiveMusic #Eurovision #Rock ♬ sunet original – TVR

Persoanele care își doresc să susțină România în marele concurs care se va desfășura la Liverpool o vor putea face în felul următor:

  • Prin SMS cu textul „03” la numărul destinat țarii lor, dacă sunt din țări care participă în aceeași semifinală
  • Prin site-ul ESC.VOTE cu indicativul „03” pentru toate țările, chiar și din rândul celor care nu participă în concurs

„Mulțumim mult și așteptăm suportul tău! Să mobilizam toate cunoștiintele noastre din afara țării și diaspora să ducem Rock-ul Românesc în Marea Finală! Multă dragoste!”, a mai scris tânărul artist pe rețelele de socializare.

Cine este Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023

Deși are încă o vârstă extrem de fragedă, Theodor Andrei este extrem de activ pe plan artistic. Acesta și-a dedicat majoritatea vieții artei, în special muzicii și teatrului. La numai 19 ani este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator și actor. A obținut peste 200 de premii în festivaluri naționale și internaționale de muzică și are peste 100 de melodii compuse. Acesta are în portofoliu Marele Trofeu al Festivalului “Mihaela Runceanu” 2022 și Marele Trofeu al Festivalului “Alexandria Pop Fest” 2022.

Citește și: Theodor Andrei, reprezentantul României la Eurovision 2023, dezvăluiri cutremurătoare. A fost victima bullying-ului în școală: „M-a afectat foarte tare”