A făcut sau nu statul român o afacere bună cu vânzarea CFR Marfă?

Vânzarea CFR Marfă cu 202 milioane de euro de către statul român către GFR pare a fi o afacere bună, în condiţiile în care Ungaria a vândut înainte de criză, în 2008, pachetul majoritar al operatorului feroviar naţional, MAV Cargo, cu 400 de milioane de euro.

RomaniaTV.net
26 iul. 2013, 08:12
A făcut sau nu statul român o afacere bună cu vânzarea CFR Marfă?

De asemenea, vânzarea CFR Marfă pare avantajoasă şi comparativ cu suma pe care acelaşi Gruia Stoica care a preluat operatorul feroviar român a plătit 140 de milioane de euro pentru HZ Cargo din Croaţia, scrie ECONOMICA.NET.

Deşi suma pare mare, de fapt, Gruia va plăti imediat doar 27-29 de milioane de euro pentru HZ Cargo, de trei ori mai mică decât CFR Marfă, după cifra de afaceri, cu un parc feroviar de cinci ori mai redus. Restul sumei va veni din garantiile acordate bancherilor (79 milioane euro), precum şi prin injecţii de capital în valoare de 29 de milioane de euro, menţionează ECONOMICA.NET.

Atât Bulgaria, cât şi Polonia nu au reuşit să-şi privatizeze operatorii feroviari naţionali, în principal din cauza datoriilor ridicate ale companiilor.

Citeşte şi Guvern: Contractul CFR Marfă va fi desfiinţat dacă nu e finalizat independent de orice culpă a GFR