A fost anunțat constructorul liniei de metrou M6 dintre stațiile 1 Mai și Otopeni. Magistrala 6 va avea în total 12 stații

Metrorex a anunțat desemnarea câștigătorului procedurii de atribuire, prin licitație retrânsă, a contractului de achiziție sectorială având ca obiect construirea Magistralei de metrou M6 între 1 Mai și Otopeni.

28 feb. 2023, 15:36
A fost anunțat constructorul liniei de metrou M6 dintre stațiile 1 Mai și Otopeni. Magistrala 6 va avea în total 12 stații

Asocierea Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.S. – Somet SA se va ocupa de proiectarea și execuția lucrări structură de rezistență pentru Lotul 1.2 al Magistralei de metrou M6 între stațiile Tokyo și Aeroport Otopeni.

Informarea privind rezultatul procedurii de atribuire a fost transmisă marți, 28.02.2023, ora 14.30 în Sistemul de Achiziții Publice (SEAP).
Valoarea contractului este de 1.278.415.271,87 lei, fără TVA. Sursele de finanțare ale contractului sunt asigurate de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile – credit extern JICA. Durata estimată a contractului este de 48 luni de la data emiterii Ordinului de Începere.

Citește și: Nicușor Dan anunță o nouă linie de metrou în București. Va pleca de la Gara de Nord până la Gara Progresul

Lotul 1.2: Tokyo – Aeroport Otopeni al Magistralei 6 are o lungime de 7,6 km, 6 stații (cu următoarele denumiri: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroport Otopeni) și va completa lucrările pentru realizarea întregii linii de metrou care face legătura dintre stația de metrou 1 Mai existentă și Aeroportul Otopeni.

”Proiectul Magistrala 6 “Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă” cu o lungime totală de 14,2 km și 12 stații de metrou contribuie, prin realizarea sa, la dezvoltarea economiei regionale și îmbunătățirea mediului urban prin reducerea blocajelor de trafic, a accidentelor rutiere și a poluării aerului, fiind un proiect de utilitate publică de interes național”, a precizat Mariana MICLĂUȘ, directorul Metrorex.