Când încep lucrările la magistrala de metrou București-Otopeni. Anunțul făcut de directorul general al Metrorex

Lucrările pentru realizarea construirea secțiunii 1 Mai - Tokyo/Băneasa a Magistralei 6 de metrou este posibil să înceapă în al doilea trimestru al anului. Anunțul a fost făcut de Mariana Miclăuș, director general al Metrorex.

08 feb. 2023, 16:08
Când încep lucrările la magistrala de metrou București-Otopeni. Anunțul făcut de directorul general al Metrorex

Magistrala 6 de metrou are ca scop extinderea reţelei actuale de metrou din staţia 1 Mai până la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti.

„Începerea lucrărilor de eliberare amplasament și organizare de șantier pentru Secțiunea 1 – 1 Mai – Tokyo este estimată în trimestrul II, 2023”, a declarat Mariana Miclăuș, directorul general al Metrorex pentru economica.net

Citiți și: Grindeanu îl desființează pe Drulă : „Timp de un an de zile a oprit finanțarea pentru pentru metroul către Aeroportul Otopeni. Aproape l-a anulat”

De asemenea, urmează să fie anunțat rezultatul licitației pentru secțiunea Tokyo – Aeroport Henri Coandă.

Totodată, șefa Metrotex a precizat că Proiectul Tehnic aferent Secțiunii 1 – 1 Mai -Tokyo a fost predat. „În urma analizei acestuia s-a transmis o serie de observații în vederea implementării și revizuirii”, a completat aceasta.

În data de 8 martie 2022, Metrorex a semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de structură pentru primul lot (1 Mai – Tokyo) al Magistralei 6, care va avea o lungime de 6,6 km și va cuprinde șase noi stații, a anunțat atunci ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), evaluarea ofertelor s-a finalizat pe 20 ianuarie 2023, dar licitația apare încă în faza de deliberare.

Ce spune directorul Metrorex despre licitația pentru magistrala de metrou către Otopeni

„Pentru procedura de achiziție sectorială prin licitație restrânsă având ca obiect:

Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul International Henri Coandă. (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni). Proiectare și execuție lucrări structură de rezistență pentru Lotul 1.2: Tokyo – Aeroport Otopeni”, publicarea Raportului procedurii în S.E.A.P. este condiționată de obținerea unui aviz și va fi realizată la o dată ulterioară datei de 30.01.2023.

Procedura de achiziție sectorială mai sus menționată, este în prezent în evaluarea ofertelor depuse. După avizarea Raportului procedurii, vor fi transmise comunicări privind rezultatul procedurii tuturor ofertanților participanți”, a declarat directorul de la Metrorex.

Secțiunea 2 Tokyo – Aeroport Henri Coandă are un traseu de 7,6 km și cuprinde șase stații:  Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu și Aeroportul Otopeni.

Valoarea estimată a contractului este de 1,3 miliarde de lei, fără TVA. Linia nouă de metrou va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii, cu următoarele denumiri: Staţia 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu, Aeroport Otopeni.

Citiți și: Cât costă abonamentul lunar pentru transportul cu STB, metrou şi cu trenul Gara de Nord – Otopeni