A fost arestat suspectul care a plasat colete explozive în Florida, la politicieni şi alte personalităţi. Cine este individul

Suspectul din Florida care a plasat între 10 şi 12 colete cu explozibili  în cutiile de corespondenţă ale unor politicieni, miliardari şi chiar artişti celebri a fost descoperit de FBI.

26 oct. 2018, 17:05

UPDATE : Suspectul arestat vineri în cadrul anchetei privind coletele explozive trimise unor personalităţi din SUA este un republican în vârstă de 56 de ani, cu antecedente penale, din statul Florida, informează Reuters.

Bărbatul se numeşte Cesar Sayoc, Jr. şi are 56 de ani. El a fost plasat în detenţie. El este acuzat pentru  seria de colete cu explozibili, vizându-l chiar şi preşedintelui Donald Trump.

Probele de ADN prelevate au jucat un rol crucial în detectarea şi prinderea suspectului, au informat surse de media, între care NBC News.

Anchetatorii din Plantation, Florida, au putut vedea un camion ale cărui geamuri erau acoperite cu zeci de fotografii ale preşedintelui Donald Trump şi chiar cu versiunea sigiliului prezidenţial.

Încă două colete suspecte conţinând explozibili au fost depistate, vineri, unul în Florida, care îi era adresat Senatorului Cory Booker, iar celălalt, în New York, adresat fostului Director al serviciilor de spionaj, James Clapper.

Alte două pachete cu dispozitive explozive au fost descoperite vineri, unul în Florida, adresat senatorului Cory Booker, iar altul din New York, adresat fostului director american al Inteligenței Naționale, James Clapper, au declarat oficialităţi americane.