A fost creată criptomoneda CORONACOIN. Cum este folosită

A fost creată o monedă digitală numită CoronaCoin, care permite traderilor să parieze pe epidemia provocată de coronavirus, bazată pe cât de mulţi oameni se vor îmbolnăvi sau vor muri, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
01 mart. 2020, 07:53
A fost creată criptomoneda CORONACOIN. Cum este folosită

Potrivit site-ului acestei monede, numărul de CoronaCoin va scădea la fiecare două zile, în funcţie de ritmul de creştere a numărului de cazuri, sugerând că preţul ar creşte cu cât mai mulţi oameni vor muri din cauza virusului.

Epidemia de coronavirus se extinde la nivel mondial, Organizaţia Mondială a Sănătăţii ridicând nivelul de alertă la „foarte ridicat”. Covid-19 s-a răspândit, în două luni, în 56 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 880 de cazuri confirmate. În România sunt 3 cazuri confirmate. Numărul deceselor la nivel global a depăşit 2.920.

Citeşte şi: NASA arată efectele neaşteptate ale coronavirusului! Ce s-a întâmplat cu poluarea din China

Răspândirea rapidă a virusului, care a apărut în China, în decembrie, a provocat vânzări semnificative pe pieţele financiare mondiale, iar cei trei indici majori de pe Wall Street au înregistrat în această săptămână cele mai mari scăderi de după criza financiară din 2008.

Numărul total de CoronaCoin este bazat pe populaţia lumii, iar numărul monedelor va scădea la fiecare 48 de ore, în funcţie de numărul celor infectaţi sau decedaţi, potrivit site-ului monedei.

„Unii oameni speculează că un mare număr de monede vor dispărea din cauza răspândirii virusului, aşa că investesc”, a afirmat Sunny Kemp, un utilizator care a spus că este unul dintre dezvoltatori, pe reţeaua de mesagerie Telegram.

Citeşte şi: Statele Unite anunţă primul deces din cauza coronavirus

Kemp a spus că echipa sa reuneşte şapte dezvoltatori, urmând să li se alăture şi alţii. El a refuzat să spună cine sunt ceilalţi, dar a precizat că majoritatea sunt în Europa.

Blockchain-ul CoronaCoin documentează răspândirea virusului, iar moneda poate fi cumpărată şi vândută pe unele platforme de tranzacţionare, cum ar fi Saturn.Network, a spus Kemp, scrie News.ro.

Aproximativ 20% dintre monede vor fi alocate lunar Crucii Roşii, folosind un procesor cunoscut de plăţi în criptomonede, a precizat Kemp.