NASA arată efectele neaşteptate ale coronavirusului! Ce s-a întâmplat cu poluarea din China

Agenția spațială americană NASA a preyentat câteva imagini prin satelit care au atătato scădere dramatică a nivelului de poluare în China, ceea ce este „cel puțin parțial" din cauza încetinirii economice determinate de coronavirus. 

RomaniaTV.net
01 mart. 2020, 07:35

Nivelurile de dioxid de azot au scăzut dramatic în acest an și în comparație cu aceeași perioadă din 2019, se arată în hărțile agenției. Reducerea vine pe fondul scăderii activității în fabricile din China, pentru limitarea răspândirii virusului. 

Coronavirusul este prezent în peste 50 de țări, dar majoritatea infecțiilor și a deceselor sunt China.

Agenția spațială a menționat că scăderea nivelului de poluare a aerului a coincis cu restricția impusă activităților de transport și din fabrici, milioane de oameni intrând în carantină.

Citeşte şi: Anchetă epidemiologică la Timişoara! Specialiştii recoltează probe de la 9 pasageri care au stat lângă pacienta infectată

„Este pentru prima dată când am văzut o cădere atât de dramatică, pe o zonă atât de largă, pentru un eveniment specific”, a declarat Fei Liu, un cercetător al calității aerului la Centrul de zbor spațial Goddard, potrivit Mediafax.

Ea a adăugat că a mai fost observată o scădere a nivelului de dioxid de azot în perioada recesiunii economice din 2008, dar reducerea a fost mai graduală.

Citeşte şi: Suspect de coronavirus în Craiova! Persoană se află acum la Spitalul Clinic Victor Babeş

NASA a menționat că anul trecut reducerea poluării a fost efectul sărbătorilor de Anul Nou Lunar de la sfârșitul lunii ianuarie și începutul lunii februarie.

„În acest an, rata de reducere este mai semnificativă decât în anii trecuți și a durat mai mult”, a spus Liu.


loading...
Partenerii noștri