A fost descoperit adevăratul PACIENT 0 din Europa. „Eu am adus COVID 19 în Europa, în decembrie!”

Un bărbat din Franța susține că este prima persoană din Europa infectată cu noul coronavirus, conform a1.ro.

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 13:06
A fost descoperit adevăratul PACIENT 0 din Europa. „Eu am adus COVID 19 în Europa, în decembrie!”

Medicii confirmă acum că el ar putea fi adevăratul pacient zero, primul din Europa cu simptome grave ale infecției COVID-19.

Descoperirea a fost făcut după ce spitalul a început să retesteze probe biologice prelevate de la pacienți înainte de declararea oficială a pandemiei în Europa.

Astfel, mostra dată de Hammar, în 27 decembrie 2019 – cu câteva zile înainte ca China să declare primul caz din lume – , a arătat prezența virusului în organismul bărbatului.

În urma anchetei epidemiologice, specialiștii au ajuns la concluzia că bărbatul ar fi fost infectat chiar de soția sa, care lucrează la raionul de pește al unui supermarket din apropierea Aeroportului Charles de Gaulle din Paris.

Femeia nu a avut niciun simptom specific COVID-19, dar, bănuiesc cercetătorii, ar fi putut intra în contact cu virusul prin intermediul unor turiști purtători.

Hammar, care este diabetic, a ajuns la spital în data de 27 decembrie 2019. A stat internat trei zile, fiind externat cu diagnosticul „infecție pulmonară”, spune el.

„Era cinci dimineața. Mă simțeam atât de rău încât am decis să mă duc chiar atunci la spital.

Când am ajuns în Triaj, am implorat să fiu văzut cât mai repede de un medic. Ceva era clar în neregulă. Aveam dureri cumplite în piept și abia puteam să respir.

La acel moment, mi s-a spus că starea mea este gravă. Tușeam cu sânge. Era evident că nu era o gripă banală”, a povestit Amirouche Hammar.

Citeşte şi: Ţara europeană care va ieşi complet din izolare. Premier: Aţi avut răbdare cu noi, acum e rândul nostru să vă dăm ceva la schimb