A fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru lotul I, Boiţa – Sibiu, al Autostrăzii Sibiu-Piteşti

Ministrul Transporturior, Răzvan Cuc, a anunţat, miercuri, că a fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru lotul I, Boiţa – Sibiu, al Autostrăzii Sibiu- Piteşti, iar contractul ar putea fi semnat în 23 martie.

RomaniaTV.net
06 mart. 2019, 15:14
A fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru lotul I, Boiţa – Sibiu, al Autostrăzii Sibiu-Piteşti

”S-a desemnat câştigătorul pentru lotul 1 Boiţa – Sibiu, parte integrantă a Autostrăzii Piteşti – Sibiu. Dacă nu vor fi contestaţii, pe 23 martie 2019 vom putea semna contractul de proiectare şi execuţie. De asemenea, documentaţia referitoare la lotul 4 al aceleiaşi autostrăzi Piteşti- Sibiu, secţiunea Curtea de Argeş – Tigveni, a fost transmisă, spre validare,  la ANAP. Astfel autostrada Piteşti – Sibiu a intrat în linie dreaptă”, a declarat Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor.

Potrivit CNAIR, firma câştigătoare este PORR CONSTRUCT SRL, cu o valoare a propunerii financiare de 612.647.863,38 Lei fără TVA, echivalentul a 129 milioane Euro fără TVA, având un cost/ km de 9,7 milioane euro fără TVA.

Durata de realizare a contractului va fi de 48 de luni, din care perioada de proiectare a lucrărilor va fi de 12 luni, iar perioada de execuţie a lucrărilor va fi de 36 luni. Ofertantul declarat câştigător a ofertat o perioadă de garanţie a lucrărilor de 10 ani.

Lotul 1 aferent Secţiunii 1 se întinde între km. 0+000 – km. 13+170, iar traseul autostrăzii va începe în zona localităţii Şelimbăr, la intersecţia cu centura Sibiu.

Potrivit CNAIR, obiectul contractului „Proiectare şi execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeş” îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pe o lungime de 9,86 km, din care 1,35 km aferenţi tunelul Momaia.

Valoarea estimată a procedurii de atribuire este de 2.000.162.437,00 Lei fără TVA.

”În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, din care 16 luni pentru activitatea de proiectare şi 44 luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanţi până la maxim 10 ani. Termenul limita de depunere al ofertelor a fost stabilit pentru data de 14 mai 2019”, a transmis CNAIR.