A fost dragoste la prima vedere! Ce l-a impresionat pe Alexandru Arșinel la soția sa, Marilena

Alexandru Arșinel, decedat joi, 29 septembrie 2022, și-a iubit enorm soția. În urmă cu câțiva ani, a povestit cât de greu i-a fost actorului să o cucerească pe femeia care avea să-i facă viața mult mai frumoasă.

29 sept. 2022, 20:19
A fost dragoste la prima vedere! Ce l-a impresionat pe Alexandru Arșinel la soția sa, Marilena

Veste tristă pentru români: Alexandru Arșinel a murit joi, 29 septembrie, la vârsta de 83 de ani. Decesul a fost confirmat de fiul actorului.

Celebrul actor era internat în spital de două săptămâni și suferea de mai multe boli. Ultimul an a fost extrem de greu pentru Alexandru Arșinel. A fost internat în repetate rânduri în spital și a pierdut funcția de director a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, din Capitală.

În cartea sa, Alexandru Arșinel a povestit cum a cunoscut-o pe soția sa, pe Marilena. Cei doi s-au văzut pentru prima dată în 1964, iar în 1968 s-au căsătorit.

Marilena a fost foarte greu de impresionat. Când l-a cunoscut pe Alexandru Arșinel, la Ștrandul Tineretului, actorul a trebuit să-și dea puternic silința, pentru a o impresiona pe viitoarea iubită și soție.

„Am văzut o fată a cărei imagine m-a hipnotizat, mi s-au lipit ochii de ea ca un magnet. N-a vrut să-mi spună cum o cheamă, am apelat la ‘artileria grea’, replici teatrale că doar eram actor: ‘Ce-ai face dacă m-aş îneca?’, Eram convins că o dau pe spate.

Ei bine, abia i-am smuls doar un zâmbet… Ironic… După îndelungi insistenţe, am convins-o să-mi dea numărul ei de telefon”, a declarat Alexandru Arșinel în cartea „Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. O pereche fără pereche”.

 

Marea dorință a lui Alexandru Arșinel, la finalul vieții

 

În urmă cu câțiva ani, soția lui Alexandru Arșinel, în vârstă de 78 de ani, a suferit un accident nefericit. A căzut pe scări și a rămas în scaunul cu rotile.

Marea dorință a lui Arșinel, la finalul vieții, a fost ca Marilena să se simtă mai bine.

„I-aș spune: ‘Doamne, te-ai ținut de cuvânt. Îți mulțumesc că m-ai lăsat să mă plimb în această lumea asta, și bună și rea. Și că m-ai ajutat aproape de fiecare dată să ies din încurcături. Cu un singur lucru nu m-ai ajutat încă și îți spun în fiecare zi: ‘Doamne, ajută-mă!’.

Și, te rog, ajută-mă ca a mea Marilena să se simtă puțin mai bine. Ai obligația asta pentru că sunt corect cu tine. Mă închin în fața ta, în fiecare zi, las-o pe Marilena să se simtă mai bine!”, a declarat Arșinel, într-un interviu.