Au fost finalizate expertizele în cazul Condrea. Ce spune şeful experţilor criminalişti pe ţară

Expertiza tehnică a maşinii implicate în accidentul în urma căruia a murit Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a fost finalizată şi este analizată de procurorii Parchetului General. Anchetatorii analizează şi expertiza criminalistică, însă, nu pot stabili dacă a fost vorba de sinucidere sau nu.

RomaniaTV.net
14 iul. 2016, 08:02
Au fost finalizate expertizele în cazul Condrea.  Ce spune şeful experţilor criminalişti pe ţară

Expertiza criminalistică a ajuns pe masa anchetatorilor încă de la începutul săptămânii.

„Încă de la sfârşitul săptămânii trecute am finalizat şi trimis raportul de expertiză (n.r. – în cazul «Condrea»), dar, probabil, la începutul acestei săptămâni a ajuns, mă gândesc. Lucrarea în sine are în jurul de 25-27 de pagini. Au fost nouă obiective solicitate de procurori, iar noi am răspuns la toate”, a spus şeful experţilor criminalişti pe ţară, Grigoraş Beţiu, directorul adjunct al INEC, potrivit ziarulring.ro.

Întrebat dacă s-a putut stabili cu certitudine viteza cu care maşina lui Condrea s-a izbit de copac, şeful INEC spune: „Nu ne-am putut pronunţa. Pentru că toate studiile şi testele făcute la nivel mondial privind testele de impact sunt la 50 km/h. Şi, atunci, nu poţi să faci aprecieri în zona asta decât după amplitudinea avariilor. Iar după amplitudinea avariilor, în acest caz, viteza este peste 100 km/h”.

În ceea ce priveşte ipoteza sinuciderii, şeful INEC spune spune că nu se poate pronunţa în niciun fel.

„Nu avem niciun temei pe baza unei urme care să stabilească dacă s-a sinucis sau nu. Orice acţiune anterioară pe noi nu ne priveşte. Pe noi ne-a interesat ce s-a întâmplat din momentul declanşării stării de pericol, de la părăsirea părţii carosabile până la finalizarea evenimentului rutier. (…) Noi tragem numai concluzii certe, bazate pe urme. Orice altceva reprezintă o ipoteză pe care noi nu ne-o putem asuma. De fapt, nici nu am fost întrebaţi despre aşa ceva. Pentru că nu poate fi obiectiv al expertizei. Sunt alte probe care probabil că vor lămuri această problemă”, a spus Grigoraş Beţiu.

Citeşte şi Augustin Lazăr: Prejudiciul în dosarul Hexi Pharma a ajuns la 70 de milioane de lei