A fost infectat cu o bacterie din spitalul unde este manager! Acum este tratat de către mama sa

Managerul interimar al Spitalului Județean Craiova, Florin Eugen Georgescu, a fost infectat cu o bacterie numită ”Clostridium difficile” săptămâna trecută și s-a internat în Spitalul de Boli Infecțioase Craiova, unde lucrează mama sa, Adriana Georgescu.

RomaniaTV.net
29 ian. 2020, 12:19
A fost infectat cu o bacterie din spitalul unde este manager! Acum este tratat de către mama sa

Căutat de mai multe instituții pentru a da declarații, managerul Florin eugen Georgescu a precizat că se afla în spital. După mai multe verificări s-a aflat că Florin se afla de o săptămână în spitalul unde lucrează mama sa, tratându-se de o bacterie foarte răspândită și în România. 

Citeşte şi: A salvat zeci de vieţi, dar a murit pe patul de spital. Doliu în lumea medicală din România

Acesta a fost internat la Spitalul Victor Babeș din oraș, chiar în stabilimentul în care lucrează mama sa, Adriana Georgescu, medic specializat în boli infecțioase. Și tatăl managerului, dr. Ion Georgescu, este un cunoscut medic din Craiova. 

Citeşte şi: Imagini scandaloase surprinse pe holurile unui spital din Craiova. Gestul asistentelor a stârnit mii de reacţii FOTO

În funcție de starea imunității persoanei infectate, bacteria se poate manifesta prin diaree severă, colită pseudomembranoasă, megacolon toxic, perforarea colonului și, în unele cazuri, deces. Cele mai frecvente cazuri de infecție cu „Clostridium difficile” apar în mediul spitalicesc, mai ales în unitățile cu spitalizări prelungite.