A fost înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile din Iaşi

Un bărbat dintr-o comună din judeţul Iaşi a murit din cauza virusului West Nile, la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul reşedinţă, acesta fiind primul deces înregistrat în judeţ.

RomaniaTV.net
22 aug. 2018, 12:47
A fost înregistrat primul deces din cauza virusului West Nile din Iaşi

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat, pentru AGERPRES, că bărbatul a venit la spital acuzând simptome specifice meningitei, însă analizele şi investigaţiile medicale au arătat că este infectat cu virusul West Nile.

„Acum 48 de ore a murit primul caz diagnosticat cu virusul West Nile. E un bărbat în vârstă de 67 de ani, din mediul rural, care avea afecţiuni asociate. Decompensarea s-a făcut prin bolile de cord, întrucât meningita a fost tratată. Acesta nu este singurul caz. Avem şapte cazuri înregistrate până acum, dintre care trei confirmări făcute în cursul acestei zile. Dintre acestea, avem un alt caz care este într-o stare mai gravă, doi dintre pacienţi fiind plecaţi acasă”, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

„Problema este că nu numai Delta şi Marea Neagră a astfel de ţânţari. Şi la noi în zona de nord-est, zona Prutului, Siretului, lumea trebuie să fie precaută pentru că pot apărea astfel de ţânţari. Autorităţile locale trebuie să ia măsuri. La fel, şi cetăţenii trebuie să îşi pună plase la ferestre şi să folosească spray-uri contra ţânţarilor”, a adăugat Carmen Dorobăţ.