A fost inventat dispozitivul anti-COVID care limitează circulaţia picăturilor Flugge. Cum funcţionează

Mario Palazzetti, inginerul care, în urmă cu 50 de ani, proiecta sistemul de frânare, a pus la punct un dispozitiv menit să reducă răspândirea COVID-19, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 18:37
A fost inventat dispozitivul anti-COVID care limitează circulaţia picăturilor Flugge. Cum funcţionează

Palazzetti a lucrat la Centrul de Cercetare al Fiat, unde şi-a şi câştigat porecla de Mr. ABS datorită sistemului de frânare anti-blocare pe care l-a proiectat. Azi, la 84 de ani, inginerul Palazzetti şi-a pus toată priceperea la bătaie pentru a concepe dispozitivul Biostopper, care creează curenţi de aer locali ce limitează circulaţia picăturilor Flugge. Acest dispozitiv are aspectul unui ibric electric.

Biostopper creează un câmp aerodinamic, astfel încât toată respiraţia pe care o emite o persoană când vorbeşte să se întoarcă la ea, a explicat el.

Citeşte şi Cât de repede se răspândeşte coronavirusul într-un spaţiu închis VIDEO

Palazzetti colaborează cu mai mulţi oameni de ştiinţă de la Universitatea Politehnică din Torino pentru a perfecţiona invenţia.

Conceptul este simplu, scopul nu este de a ucide virusul, ci de a reduce distanţa de siguranţă”, precizează profesorul Marco Simonetti din cadrul universităţii din Torino.

Biostopper a fost proiectat iniţial pentru a permite apropierea dintre două persoane, însă Simonetti a declarat că poate funcţiona şi în cazul unor grupuri restrânse.

Ne concentrăm asupra vorbirii pentru că în cazul strănutului am avea nevoie de un sistem mult mai invaziv”, a explicat Simonetti.

Echipa speră să definitiveze un prototip până la sfârşitul lunii iulie şi să scoată produsul pe piaţă până la sfârşitul verii.