A fost numit noul preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale

Ministerul Sănătății a anunţat marţi numirea Roxanei Stroe în funcţia de președinte cu caracter temporar al Agenţiei Naţionale a Medicamentului. 

RomaniaTV.net
14 ian. 2020, 12:14
A fost numit noul preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale

Victor Costache, ministrul Sănătății, l-a demis joia trecută pe fostul președinte al ANMDM, Marius Daniel Șișu, după ce s-a descoperit că acesta nu reușise în anul 2018 să treacă examenul de admitere al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova. Acesta fusese numit la conducerea ANM în februarie 2019, de către fostul ministru.

Astfel, după ce informațiile au apărut în presă, miercurea trecută ministrul Costache a decis demiterea acestuia, iar ordinul de ministru a fost semnat joi. 

Astazi a fost numită Roxana Stroe, așa cum se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. Roxana Stroe va conduce ANM până la organizarea concursului de ocupare.

„Victor Costache, ministrul Sănătății a numit-o astăzi pe doamna Roxana Stroe în funcția de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România.

Roxana Stroe va exercita această funcție cu caracter temporar, până la organizarea concursului de ocupare a funcției de președinte sau revocare, conform legislației în vigoare.

Pe perioada mandatului temporar, va avea în atribuții realizarea obiectivelor din domeniul de activitate al ANMDMR, dar și organizarea strategiei pentru desfășurarea în mod transparent și corect a concursurilor de președinte și vicepreședinte pentru această instituții.

Ministrul Sănătății i-a solicitat noului președinte ANMDMR ca metodologia de concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere ale acestei instituții să fie validată cu reputați specialiști din domeniu.

Roxana Stroe este medic primar Farmacologie Clinică și lucrează în cadrul ANMDMR de la sfarsitul anului 2010. În prezent ocupă functia de coordonator al Directiei Farmacovigilentă și Managementul Riscului. Din 2014 este membru în Comitetul de Farmacovigilenta si Managementul Riscului al EMA, iar din martie 2019 membru altern al EMA Management Board.”

Citește și: Marius Daniel Şişu, şef al Agenţiei Medicamentului deşi a picat admiterea la Farmacie, a fost demis


loading...