A fost plătit cu bani din Monopoly! Păcăleala uriașă pe care a trăit-o un curier din România

Situația trăită de un curier din București ar trebui să tragă un semnal de alarmă pentru toate firmele din domeniu. După ce a livrat coletul, acesta a fost plătit cu bani de jucărie. Aceștia au fost ascunși printre bancnotele reale.

01 feb. 2023, 21:56
A fost plătit cu bani din Monopoly! Păcăleala uriașă pe care a trăit-o un curier din România
Țeapa pe care a luat-o un curier din București

Un mare procent dintre comenzile plasate în ROmânia au selectată metoda de plată ramburs. Cu toate că, de cele mai mutle ori, oamenii sunt cinstiți și își plătesc coletele, un curier din București a fost pus într-o situație de-a dreptul absurdă. Acesta a livrat comanda, a încasat plata ramburs și ulterior,  a descoperit că banii pe care îi primise erau de jucărie. Clientul escroc, a ascunc bancnotele de jucărie printre cele adevărate, motiv pentru care curierul nu a suspectat nimic. Mai mult, conform acestuia banii falși imitau foarte bine textura și dimensiunile bancnotei reale.

Citește și: Fotografia virală cu un curier Glovo! Bărbatul își duce copilul la școală în timp ce transportă mâncare pe bicicletă: „Erou adevărat! Îți dau lacrimile când vezi așa poză!”

Cu toate că nu a fost vorba de o sumă mare, Poliția a fost sesizată cu privire la acest eveniment.

Bancnotele false erau amestecate printre bancnotele reale, în valoare de 100 de lei. Frauda a fost dată de gol de un detaliu imprimat pe bancnotele false, pe marginea acestora era imprimat textul „Play Money”. Curierul a observat la un moment dat acest detaliu.

Țeapa pe care a luat-o un curier din București

Compania Curiera Transport Solutions a anunţat că marţi, 31 ianuarie, „un curier aflat pe traseu a fost plătit cu bani de jucărie. Bancnotele false au fost inserate printre cele autentice. Banii falși „imită foarte bine materialul din care sunt confecționate bancnotele originale, fiind aproape identice, aspect care a făcut imposibilă depistarea la încasarea ramburs”, a precizat compania, într-un comunicat de presă, potrivit unui post TV.

„Astfel de acțiuni sunt regretabile și de netolerat. Curiera Transport Solutions cooperează deja cu organele abilitate și ne dorim pe aceasta cale să îi avertizăm și pe ceilalți furnizori de servicii de curierat de incident pentru a spori atenția în cazul colectarilor de tip ramburs”, spune Silvia Duță, CEO& Fondator Curiera Transport Solutions, prima companie de curierat 100% electrică.

Citește și: Românii primesc la ușă colete suspecte de la curieri. Noua metodă folosită de hoți pentru a vă fura banii. Mare atenție!