Românii primesc la ușă colete suspecte de la curieri. Noua metodă folosită de hoți pentru a vă fura banii. Mare atenție!

Primele victime au început să-și spună poveștile. Au depus plângeri la Poliție, dar în zadar.

02 dec. 2022, 10:49
Românii primesc la ușă colete suspecte de la curieri. Noua metodă folosită de hoți pentru a vă fura banii. Mare atenție!

Escrocii se adaptează mereu. O nouă țeapă face ravagii pe bandă rulantă în România. 

Din ce în ce mai mulți români pică în plasa infractorilor, printr-o metodă care-i lasă rapid fără bani. Primele victime au început deja să-și spună poveștile. Poliția a deschis deja dosare penale in rem și încearcă să afle cine sunt făptuitorii.

Metoda „coletul” a ajuns și în România. Din ce în ce mai mulți cetățeni susțin că au primit acasă colete pe care nu le-au comandat, însă pe cre le-au plătit, pentru că au crezut că au fost comandate de alți membri ai familiei. În cele din urmă, ei au descoperit că este vorba despre o înșelătorie.

„Am crezut că l-a comandat băiatul nostru, care nu era cu noi, așa că l-am acceptat. Am plătit 69,90 de lei. După ce am vorbit cu el și am aflat că nu a comandat nimic”, s-a plâns una dintre victimele înșelătoriei.

În colet se afla o pereche de căști foarte proaste, niște kitsch-uri care puteau fi cumpărate în schimbul a 10-15 lei, dintr-un magazin chinezesc.

Țeapa „coletul” face victime pe bandă rulantă după „Vinerea Neagră”

La Iași a proliferat cel mai puternic această țeapă. Zeci de ieșeni au început să depună plângeri la Poliție, pe numele unei firme care nici măcar nu există.

Metoda de păcălire a românilor a devenit din ce în ce mai populară după Black Friday, perioadă în care se presupune că mulți dintre cetățeni au făcut cumpărături într-un stil impulsiv, de frica de a nu pierde reducerile, care de multe ori se dovedesc a fi niște capcane, livrate prin intermediul strategiilor murdare de marketing.