A fost realizată cea mai exactă hartă a Căii Lactee de până acum

Publicat: Miercuri, 17 Iunie 2015 17:59 // Actualizat: Miercuri, 17 Iunie 2015 18:03 // Sursa: romaniatv.net

O echipă de astronomi brazilieni a folosit datele adunate de sonda WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer) , aparținând NASA, pentru a realiza cea mai exactă hartă a Căii Lactee dintre cele elaborate până în prezent.

Obținerea unei hărți cât mai exacte a vastei galaxii din care face parte și sistemul nostru solar nu este deloc simplă. Conform unei analogii oferite de NASA, este ca și cum ai realiza o hartă a orașului în care locuiești, fără a ieși vreodată din propria sufragerie, potrivit Agerpres.

Noua hartă a Căii Lactee confirmă faptul că galaxia noastră este o spirală cu patru brațe și oferă o perspectivă de detaliu fără precedent asupra unor roiuri stelare aflate la marginile galaxiei.

Astronomii brazilieni au folosit datele adunate de sonda WISE pentru a identifica cu exactitate locația roiurilor stelare aflate pe brațele Căii Lactee. Prin măsurarea locației acestor roiuri, astronomii au putut să cartografieze brațele majore ale Căii Lactee și să pună cap la cap harta completă a galaxiei din care face parte sistemul nostru solar.

"Parametrii fundamentali, așa cum sunt vârsta și distanța, pot fi determinați mai ușor pentru roiurile stelare decât pentru stele sau nebuloase singulare. Astfel, locația roiurilor stelare poate fi folosită pentru a cartografia structura spiralată a Căii Lactee", a susținut astronomul Denilso Camargo de la Universitatea federală din Rio Grande do Sul. "Descoperirea unui număr atât de mare de roiuri stelare integrate ne ajută să înțelegem mai bine structura Căii Lactee și procesele de formare de noi stele din galaxia noastră", a adăugat el.

CITEŞTE ŞI: Astronomii au descoperit galaxia cea mai luminoasă şi mai strălucitoare din Univers

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Calea Lactee galaxie hartă Calea Lactee sistem solar
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 iun 21:02
...a realiza cea mai exactă hartă a Căii Lactee dintre cele elaborate până în prezent. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
17 iun 18:07
Votează email 0 email
...cea mai exactă hartă a Căii Lactee dintre cele elaborate până în prezent. Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H