A împlinit 100 de ani şi a dezvăluit secretul longevităţii. Ce face acest bărbat, zilnic, de aproape patru decenii VIDEO

Les Savino, locuitor al oraşului Hanover, statul Pennsylvania (SUA), a împlinit 100 de ani şi a dezvăluit care este secretul longevităţii sale. Mai precis, bărbatul are o rutină pe care o respectă de 39 de ani!

14 dec. 2022, 13:28
A împlinit 100 de ani şi a dezvăluit secretul longevităţii. Ce face acest bărbat, zilnic, de aproape patru decenii VIDEO
A împlinit 100 de ani şi a dezvăluit secretul longevităţii. Ce face acest bărbat, zilnic, de aproape patru decenii

A împlinit 100 de ani şi a dezvăluit secretul longevităţii. Les Savino și-a păstrat aceeași rutină de antrenament pe care o are încă din anul 1983, iar volumul de exerciții pe care îl face zilnic este incredibil. Bărbatul are o dietă sănătoasă şi merge la sală de cinci ori pe săptămână, unde se antrenează între 7:30 și 10:30.

„Nu mai am chef să mă duc acum că am 100 de ani, dar tot mă duc. Știu că este necesar dacă vreau să mă bucur de viață. Majoritatea oamenilor la 100 de ani nu se mai bucură de viață. Zilele mele sunt la fel de normale ca atunci când aveam 30 de ani. Exercițiile fizice sunt mult mai bune decât medicamentele… Mulți oameni trăiesc doar cu pastile, dar eu nu. Iau pastile pentru tensiune arterială ridicată și asta e tot ce am de făcut”, a declarat les Savino pentru Today.

Citeşte şi: „Aurora Mihai, cumnata Andrei, a slăbit 30 kg: „Sunt alt om. De la XXXL am ajuns să port S”

Bărbatul își dezvoltă forța ridicând greutăți în zilele de luni, miercuri și vineri, iar marți și joi se concentrează pe cardio și nu numai că pedalează aproximativ 13 kilometri, dar merge și trei kilometri pe bandă.

Legat de dietă, bărbatul este pescatarian (include fructele de mare într-o dietă vegetariană), dar se  răsfață cu o frittata de casă în fiecare săptămână. În plus, bea două martini pe seară și își satisface pofta de dulce cu deserturi precum fursecuri și budincă de ciocolată!

Citeşte şi: Cum a slăbit Andrei Mihalcea de la ”Chefi la cuțite” 25 de kilograme: ”Clar nu este bine, dar e real”

„Eu mănânc doar până când apetitul meu este satisfăcut și apoi mă opresc. Nu caut nicio mâncare specială. Comand totul din meniu, ca toată lumea. Dar, din anumite motive, nu prea mă interesează fripturile și carnea”, a mai precizat Les Savino.