A început bătaia pentru pacienţii sănătoşi VIDEO

Aceştia au devenit monedă de schimb între agenţii de ocazie şi companiile de asigurări de sănătate. Un pacient sănătos adus companiei înseamnă 100 de lei.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 17:34
A început bătaia pentru pacienţii sănătoşi VIDEO

Privatizarea asigurărilor de sănătate a dus la recrutarea bolnavilor pe liste de pacienţi. Un bărbat spune că a fost recrutat în timp ce se afla pe holul unei clinici private, aşteptând să fie consultat.

Înainte să intru în cabinetul medical mi s-a înmânat un formular. Conţinea declaraţia noastră sub semnătură asupra unori boli grave şi cronice de care suferim. A şi început bătaia pe pacienţi sănătoşi, care vor aduce profituri clare companiilor de asigurări şi există riscul evident ca tocmai cei care au mai multă nevoie de sistemul de sănătate să acceseze greu aceste asigurări şi chiar să rămână în afara sistemului”, a spus bărbatul.

Ca orice afacere profitabilă, au apărut şi intermediarii care plătesc fiecare semnătură. Ei promit bani pentru fiecare pacient inclus pe listă.

Sunt şase luni de campanie. În care noi, sau tu, sau „X”, sau „Y”, fiecare are la dispoziţie să strângă aceste semnături. Şi pentru fiecare semnătură va fi plătit.Din punct de vedere „remuneraţie financiară” va fi cu totul diferit faţă de ce a fost în 2007, vorbim de pensii„, a spus un broker de asigurări de sănătate.

Scandalul vine la două săptămâni după ce mai mulţi pacienţi s-au trezit pe listele altor medici de familie, fără acordul lor. Printre ei, jurnalista Lili Ruse şi avocata Paula Iacob.