A început Campionatul mondial de tango din Buenos Aires

Argentina se mişcă în paşi de dans. Miercuri a început Campionatul mondial de tango, la care îşi vor arăta talentul sute de perechi de concurenţi veniţi din întreaga lume în Buenos Aires.

RomaniaTV.net
15 aug. 2012, 11:53
A început Campionatul mondial de tango din Buenos Aires

Participanţii vor dansa tango escenario şi tango de salon. Primul gen este mai teatral, mai sofisticat şi implică mişcări senzuale.

„Cred că este un eveniment mereu plin de surprize, despre cel mai efervescent şi interesant tip de dans. A oferit diversitate de la o generaţie la alta şi ceea ce tangoul are specific este energia, care este vitală. Iar eu zic că datorită acestui lucru, festivalul are o legătură directă viaţa de zi cu zi şi atrage oameni de toate vârstele”, a declarat directorul artistic, Gustavo Mozzi.

În fiecare an, pasionaţii de tango dansează pentru marele premiu de câteva mii de euro. „A trecut mult timp, aproape 10 ani, de când această uimitoare petrecere a devenit un eveniment mondial ce atrage oameni din toate ţările. Adevărul este că iubesc această petrecere”, a spus campionul la tango în 2004, Ivan Romero.

„În fiecare an devine tot mai mare şi este din ce în ce mai bine organizat. E o plăcere să vin aici. E bine ca lumea să ştie că Argentina organizează competiţia mondială de tango”, a completat dansatoarea de tango Silvana Nunez.

Competiţia se va încheia pe 28 august.