A început distribuirea ajutoarelor sociale! Coletele de 24 de kilograme cu mâncare i-au facut pe moldovenii din Galati să înghețe la coada ore bune!

Vești bune pentru românii care fac parte din categoriile defavorizate! Primăriile din țară au început să distribuie beneficiarilor cutiile cu alimente de bază care îi vor ajuta să treacă mai ușor peste această perioadă dificilă. În Galați sute de persoane au stat ore bune la coadă, în frig, pentru a intra în posesia ajutoarelor sociale.

13 dec. 2022, 10:14

A început distribuirea ajutoarelor sociale! Românii care beneficiază de alocații pentru susținerea familiei, dar și de venit minim garantat sunt nevoiți să îndure frigul de afară, la cozi kilometrice, pentru a intra în posesia pachetelor cu alimente oferite de Guvern.

Citește și Noi ajutoare sociale de până la 1.500 lei de la stat pentru încă o categorie de români

A început distribuirea ajutoarelor sociale

În coletele care câtăresc 24 de kilograme, beneficiarii vor găsi orez, făină, ulei, dar și alte alimente de bază, care cu siguranță le sunt de mare folos în această perioadă.

La Galați, unde peste 1.000 de persoane beneficiază de acest ajutor, sute de persoane au fost nevoite să stea ore întregi la coadă și să îndure frigul pentru a intra în posesia unei cutii cu alimente.

„Am ajutorul social. Un milion patru sute. Noroc că am fata, că altfel cum să mă descurc? Că mi-au venit gazele un milion șapte sute”, a spus o femeie care aștepta înghețată ajutorul social.

Majoritatea oamenilor care au stat ore întregi la codă sunt oameni bătrâni și bolnavi care se descurcă cu greu în această perioadă, în care facturile și prețurile la alimente au luat-o razna. Unii dintre ei au mărturisit că sunt și abonați la cantina de ajutor social, pentru că altfel nu ar avea ce să mănânce.

„Trăiesc cu un ajutor social de 149 de lei. Care din ăștia trebuie să-mi iau medicamente și să plătesc lumină, gaze, apă, tot ce trebuie”, a spus o altă femeie.

Și după cum ne-am obișnuit au fost și oameni care s-au așezat la coadă fără să fie siguri măcar că îndeplinesc condițiile pentru a primi pachetele cu alimente

„Vom distribui către două categorii defavorizate de persoane. Ajutor social și venitul minim garantat. Aceștia sunt pe liste într-un număr de 1100 de persoane. După finalizarea programului, cutiile rămase se vor distribui către persoanele cu grad de handicap 1 și 2″, a spus Maranda Petcu, angajata primăriei Galați.

Pacetele cu cele 24 de kilograme sunt doar o parte din ajutoarele de stat pe care le primesc beneficiarii în această perioadă. Acestea nu pot fi comercializate, iar pe fiecare pachet scrie cu majuscule că alimentul nu poate fi vândut.

Citește și Ajutoare de încălzire 2022-2023. Încă se fac liste la primării, ce trebuie să faci ca să-ţi plătească statul factura de luna viitoare