A început înregistrarea cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire cu lemne

Primăria Sectorului 4 a anunţat marţi că a început înregistrarea cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire cu material lemnos în sezonul rece 2022 - 2023.

04 oct. 2022, 11:47
A început înregistrarea cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire cu lemne

Tot mai mulţi români sunt speriaţi că nu-şi vor putea plăti facturile la încălzire la iarnă. Preţurile au crescut, iar furnizorii de energie ameninţă cu măsuri extreme dacă nu-şi vor primi bani pentru facturile compensate. Asociaţia Furnziorilor de Energie, ce reuneşte 37 de membri cu o cota de piata de circa 90% din consumul final de electricitate şi 65% din consumul final de gaze naturale, spune ca situatia este dramatica pe piaţa energiei din România şi că s-ar putea ajunge chiar şi la deconectare. 

În aceste condiţii, tot mai mulţi români revin la încălzirea cu lemne, inclusiv în Bucureşti. Primăria Sectorului 4 a anunţat marţi că a început înregistrarea cererilor pentru acordarea ajutorului de încălzire cu material lemnos în sezonul rece 2022 – 2023.

Lemnele vor fi distribuite prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4.

Cei cu venituri reduse trebuie să completeze o cerere şi să o depună până pe 19 octombrie online, prin intermediul serviciilor poştale, prin curierat sau direct la Registratura DGASPC Sector 4 din Bulevardul Metalurgiei, nr. 12 – 18, etaj 1, Sector 4, la Mall Grand Arena.

Autoritatea locală precizează că acest ajutor se adresează persoanelor sau familiilor cu venituri mici care nu pot susţine financiar cheltuielile legate de achiziţionarea combustibililor solizi necesari încălzirii locuinţei în perioada sezonului rece.

Citeşte şi: Ajutor încălzire 2022 – 2023: Condiţii, valoare ajutoare, termen cerere. Cum obţii voucherul de lemne

Acest ajutor de încălzire cu material lemnos provine exclusiv din defrişări şi toaletări efectuate conform avizelor emise de Primăria Municipiului Bucureşti.

Totodată, adaugă primăria, până pe data de 19 octombrie se pot depune cererile pentru acordarea ajutorului de încălzire conform prevederilor Legii nr. 226/2021 privind consumatorul vulnerabil. Solicitările se pot transmite/depune prin aplicaţia Ghişeul online, prin intermediul serviciilor poştale sau de curierat ori la Registratura DGASPC Sector 4.

Citeşte şi: Ce ascunde Guvernul despre securitatea energetică la iarnă. Consumatori pregătiți pentru raționalizări, încălzirea cu lemne e încurajată

Toate informaţiile referitoare la condiţiile de acordare a acestor tipuri de ajutoare pentru încălzire, precum şi la modalitatea de depunere/transmitere a cererilor pot fi accesate la următorul link: https://dgaspc4.ro/ sau la numărul de telefon: 0372.900.789.