A început scandalul în PSD după moţiune! Simonis: „Rădulescu a fost contactat de PNL ca să lipsească de la moţiune”

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a declarat luni că pesedistul Cătălin Rădulescu "Mitralieră" a lipsit de la dezbaterea moțiunii de cenzură depusă de partidul său, sugerând că a fost convins de PNL să facă acest lucru.

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 19:26
A început scandalul în PSD după moţiune! Simonis: „Rădulescu a fost contactat de PNL ca să lipsească de la moţiune”

„Rădulescu mi-a spus mie că a fost contactat de PNL ca să lipsească de la moțiune. Să explice el de ce a lipsit dacă nu l-a convins PNL-ul atunci”, a declarat Simonis.

Alfred Simonis acuză că au fost presiuni mari pe parlamentarii PSD ca să nu participe la vot, acuzându-l pe Victor Ponta că i-a demobilizat pe independenți sau pe reprezentanții minorităților în timpul negocierilor prin faptul că i-a acuzat pe cei din PSD că „sunt blat cu PNL”. Acesta a mai spus că, din punctul său de vedere, o dezbatere a moțiunii într-o nouă ședință nu este utilă și că „nu ne putem juca în fiecare zi de-a moțiunea”.

Citeşte şi: Liderul deputaţilor PSD face dezvăluiri după eşecul moţiunii. „Victor Ponta a subminat această moţiune de cenzură”

Reacție Rădulescu: Simonis e un mincinos ordinar dacă spune asta. Le-am zis că suntem sunați, iar eu am fost invitat la o cafea. Sunt bolnav, am fost în spital, eu nu mă duc în Parlament ca să mor fiindcă vrea Simonis sau Ciolacu. Să își asume ei eșecul. PSD nu trebuia să depună moțiune acum, ci în urmă cu 4-5 luni.

Reacție Ponta: E o rușine pentru PSD. Oamenii lui Ciolacu nu au vorbit cu reprezentanții minorităților care votează mai mereu alături de noi ci s-au preocupat ca să de abani la presă ca să zică că Pro România nu va vota moțiunea. Varianta pozitivă e ca Ciolacu să fi fost trădat de oamenii săi, varianta negativă e că Ciolacu nu a vrut în realitate.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Categoric se va relua votul pentru moţiune. Nu e un eşec! Şi eu şi Orban ştim că dacă ajunge la vot, moţiunea trece”

De asemenea, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va propune Consiliului Politic Naţional al partidului excluderea celor trei parlamentari social-democrați care nu au venit la Parlament pentru votarea moţiunii de cenzură şi care au invocat probleme legate de coronavirus. Ciolacu a spus că niciunul din cei trei „îmbolnăviţi” nu este bolnav.

În ziua votului la moțiunea de cenzură, PSD a pierdut majoritatea pentru moțiune, după ce doi parlamentari au anunțat că s-au îmbolnăvit, unul a demisionat, iar altul – Carmen Dan – a anunțat că este izolată pentru că mama ei are COVID.

Citeşte şi: Ponta, după ce a fost acuzat de subminarea moţiunii. „Liderii PSD au jucat la cacealma. Ar fi penibil să fie depusă o nouă moţiune”

Întrebat dacă a luat legătura cu colegii săi care au invocat probleme legate de noul coronavirus, Ciolacu a răspus: „Care colegi? Cei trei îmbolnăviţi? Domnul Potor, domnul Rădulescu şi doamna Carmen Dan. Dacă tot forţăm aşa lucrurile, am să propun Comitetului Politic Naţional excluderea celor trei foşti colegi ai mei”.

Întrebat dacă îi vizează inclusiv pe cei care sunt bolnavi, Ciolacu a răspuns: „Nu e niciunul bolnav”. De asemenea, Ciolacu a mai spus că în cazul în care nu este cvorum de şedinţă în urma apelului nominal, votul şi dezbaterea la moţiunea de cenzură vor fi reprogramate.