A încercat mareșalul Antonescu să distrugă Masoneria? Studiu despre atitudinea anti-masonică din România interbelică, în noul număr Evenimentul Istoric

Revista Evenimentul Istoric publică în fiecare lună documente autentice, studii și interviuri în exclusivitate pe teme interesante de istorie recentă națională și internațională. Noul număr al revistei propune cititorilor un amplu studiu despre atitudinea anti-masonică din România interbelică, dar și alte articole despre oameni și evenimente marcante din istorie. Revista Evenimentul Istoric - ediția nr. 73 este disponibilă începând de astăzi la chioșcuri și online, pe edituradecarte.ro, cu livrare gratuită.

29 mart. 2024, 13:31
A încercat mareșalul Antonescu să distrugă Masoneria? Studiu despre atitudinea anti-masonică din România interbelică, în noul număr Evenimentul Istoric

A încercat mareșalul Antonescu să distrugă Masoneria? Studiu despre atitudinea anti-masonică din România interbelică în Evenimentul Istoric – Nr. 73
Atitudinea anti-masonică din perioada interbelică este marcată de un antisemitism extrem de puternic. Este în spiritul epocii ca regimul politic să preia ideea pe care o regăsim cel mai bine ilustrată în „Protocoale Înțelepților Sionului” că francmasoneria este cea care conduce lumea, este extrem de influentă în ceea ce privește politica, dar și economia, fiind cea care construiește o nouă Ordine Mondială. Totul fiind pus în mâna evreilor.

Care au fost principalele voci în lupta anti-masonică din România interbelică? Ce factori au intensificat discursul antisemit și antimasonic? Ce rol au avut marii scriitori români și ziarele vremii în această luptă? Și a încercat într-adevăr mareșalul Antonescu să distrugă Masoneria?
Aflați toate răspunsurile în numărul 73 al revistei Evenimentul Istoric, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro, cu livrare gratuită.

Ceaușescu, păcălit la cutremurul din 4 martie 1977
S-au scris cărți, s-au făcut filme, iar cu ocazia zilei de 4 martie 1977, se publică articole, se dau interviuri, se rememorează tragedia pierderii unor nume grele de artiști, actori, regizori, filosofi, critici literari. S-a scris enorm despre consecințele politice ale actului, în sensul încolțirii în mintea liderului Nicolae Ceaușescu a ideii de sistematizare a României, atât a orașelor cât și a localităților rurale. El dorea centre civice, clădiri uniformizate, o planificare geometrică. Avea deja asta în minte după ce vizitase Coreea de Nord, dar indundațiile din 1970 și cutremurul din 1977 i-au accelerat convingerile.
A fost păcălit Nicolae Ceaușescu la cutremurul din 4 martie 1977? Descoperă cele trei controverse legate de această dată și misterul de la Zimnicea în paginile noului număr al revistei Evenimentul Istoric, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro cu livrare gratuită.

KGB și copilul său de suflet. Securitatea Cehoslovacă
Securitatea Statului (Státní bezpecnost, în cehă – Štátna bezpecnost în slovacă), mai cunoscută sub acronimul StB, similară, într-un fel, Departamentului Securităţii Statului din România, a fost creată în 1945 pentru a acoperi informativ atât problemele interne (contrainformaţiile), cât şi aspectele externe (spionajul). Spre deosebire, însă, de structurile române de intelligence, StB a rămas, cel puţin până în august 1968 (probabil şi după invazia sovietică), fidelă cooperării cu KGB, de la care primea orientări şi suport logistic pentru activităţile de spionaj, în schimbul informaţiilor obţinute din operaţiunile clandestine desfăşurate în ţări occidentale, dar şi în unele state nealiniate sau în curs de dezvoltare.
De ce au rămas necunoscute opiniei publice activităţile clandestine ale StB și care au fost ”rezultatele remarcabile” ale Securității Cehoslovace în beneficiul Uniunii Sovietice? Descoperiți în numărul 73 al revistei Evenimentul Istoric, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro, cu livrare gratuită.

Canal YouTube Evenimentul Istoric
Pentru toți cititorii interesați și pasionați de istorie, Evenimentul Istoric a lansat și canalul de youtube cu același numele pe care îl găsiți aici, canal pe care puteți urmări materiale video la fel de interesante ca cele prezentate în paginile revistei.

Ofertă edituradecarte.ro! LIVRARE GRATUITĂ pentru orice comandă care conține revista EVENIMENTUL ISTORIC sau CAPITAL!
Revistele Capital și Evenimentul Istoric pot fi comandate online pe edituradecarte.ro fără costuri de transport. Pentru orice comandă plasată pe site-ul editurii, care conține cel puțin una dintre cele două reviste, cumpărătorul va avea posibilitatea de selecție ca metodă de livrare ”transport gratuit”.
Oferta este valabilă și în cazul comenzilor pentru alte publicații, cărți și reviste, aflate în oferta Editurii de Carte, cu condiția ca în comanda respectivă să fie inclusă cel puțin una dintre revistele Capital sau Evenimentul Istoric, în limita stocului disponibil.