A lăsat un salariu de mii de dolari, în SUA, pentru a munci pe 800 de lei, în România VIDEO

A lăsat în urmă o slujbă ca manager, un salariu de câteva mii de dolari lunar şi o viaţă frumoasă în SUA. O americancă din Ohio a venit să-i înveţe limba engleză pe copiii români. Are o veselie debordantă şi metode inedite de predare. Primeşte doar 800 de lei pe lună, însă banii sunt ultimul lucru la care se gândeşte. Mai presus sunt copiii, care zilnic îi fac viaţa mai plăcută.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 15:10
A lăsat un salariu de mii de dolari, în SUA, pentru a munci pe 800 de lei, în România VIDEO

Barbara Wilger este voluntar în Corpul Păcii. Este în România din vara anului 2011 şi predă limba engleză în două şcoli din Turnu Severin. Îşi iubeşte noua profesie, îi place România şi adoră copiii.

„Cea mai mare schimbare este faptul că prietenii şi familia mea din SUA nu sunt aici, dar mi-am făcut prieteni noi aici şi simt că şcoala în care lucrez devine noua mea familie. Copiii de aici au o poftă de viaţă şi dorinţă de a învăţa şi, aşa cum vedeţi, sunt foarte politicoşi în clasă şi vor să înveţe. Este o experianţă extraordinară”, a declarat Barbara Wilger.

Chiar dacă are puţină experinţă ca profesor, Barbara a devenit repede favorita copiilor. „Este o fire foarte veselă, de la care avem foarte mult de învăţat. Copiii o iubesc foarte mult şi aproape că o invidiem pentru asta. Copiii o iubesc mai mult decât pe noi”, a spus Claudia Diaconu, profesor de limba engleză.

Barbara va rămâne la Drobeta-Turnu Severin trei ani, timp în care mai vrea să se implice şi în alte proiecte legate de activităţile copiilor.