A muncit o viață întreagă, iar acum, ajuns la bătrânețe, moare de foame. Povestea tristă a lui nea Mărin, un bătrânel care zace lihnit în gară: „Aveți ceva de muncă? Mi-e foame”

Un bătrânel în vârstă de 70 de ani trăiește de pe o zi pe alta, într-o gară, după ce a muncit o viață întreagă.

20 feb. 2023, 09:28
A muncit o viață întreagă, iar acum, ajuns la bătrânețe, moare de foame. Povestea tristă a lui nea Mărin, un bătrânel care zace lihnit în gară: „Aveți ceva de muncă? Mi-e foame”

Un bătrânel, pe nume Nea Mărin, în vârstă de 70 de ani, trăiește cu gândul la mâncare în fiecare zi. Strigătul său disperat se aude din gară, însă este neobservat de trecătorii care trec în grabă.

Cuvintele triste ale bătrânului

Într-una dintre zilele acestui an, Nea Mărin a fost observat de un trecător. La acel moment, vârstnicul se afla într-o gară și a fost întrebat de bărbat ce făcea în gară.

Bătrânelul disperat după ajutor a răspuns: „Aveți ceva de muncă? Mi-e foame!”. Trecătorul, emoționat de situația lui Nea Mărin, a povestit pe Facebook despre bătrânelul care zace lihnit într-o gară, după ce, toată viața lui a muncit, iar acum se confruntă în fiecare zi cu nepăsarea oamenilor din jurul lui, dar și a statului.

Citește și Nea Aurel, cu ochii în lacrimi din cauza facturilor: la bătrâneţe, cu bani puţini, creşte trei nepoţi orfani de mamă

Bărbatul s-a oferit să-i acorde lui Nea Mărin un suport financiar, însă acesta i-a cerut un loc de muncă. Autorul postării a dezvăluit atât detalii emoționante, cât și triste – bătrânelul parcă a fost uitat de semenii săi. „Stă de ieri după cum spune, fără apă sau mâncare și parcă total invizibil”, a povestit bărbatul.

Cum a fost răsplătit Nea Mărin, după o viață întreagă muncită

Bătrânul și-a deschis sufletul în fața singurului trecător care a vrut să-l ajute și a mărturisit că, de-a lungul vieții sale, nu a existat o zi în care să nu muncească. Nu a avut niciodată un drum clar în ceea ce voia să facă, însă Nea Mărin nu a refuzat niciun loc de muncă și, astfel, a reușit să ducă o viață decentă.

Din păcate, ajuns la o vârstă destul de înaintată, nu a reușit să-și mai găsească o slujbă care să-i aducă o pâine pe masă. În momentul în care a fost găsit de un trecător binevoitor, Nea Mărin dârdâia de frig și a cerut o cafea caldă pentru a se încălzi. „Puteți să îmi luați o cafea caldă? Mi-e frig și poate îmi trece și de foame!”, a cerut bătrânelul.

Citește și Bătrână surprinsă de un poliţist în timp ce căra un buştean din pădure. Gestul emoţionant făcut de omul legii

Bărbatul emoționat i-a cumpărat niște sticksuri și a vrut să-i cumpere și un burger. Dar, bărbatul a vrut să meargă mai departe cu ajutorul pentru bătrân și, în cadrul postării de pe Facebook, a făcut apel la populație, menționând că este nevoie de construirea unui adăpost social pentru persoanele neajutorate.

„Trăim timpuri extrem de grele, dar se merită să visăm – mult sau cât va fi nevoie. Un astfel de centru sau măcar o cantină socială va rămâne în permanență un vis realizabil”, a scris trecătorul pe Facebook.