Nea Aurel, cu ochii în lacrimi din cauza facturilor: la bătrâneţe, cu bani puţini, creşte trei nepoţi orfani de mamă

Aurel Manole, poate fi găsit zilnic în curtea cantinei de ajutor social în jurul orei 13:00. Atunci când se împart porțiile de mâncare pentru oamenii neajutorați.

28 ian. 2022, 23:06
Nea Aurel, cu ochii în lacrimi din cauza facturilor: la bătrâneţe, cu bani puţini, creşte trei nepoţi orfani de mamă

Nea Aurel, un bunic erou din Iași, își crește singur cei trei nepoți după ce mama lor a murit recent. Fiica acestuia, în vârstă de 43 de ani, mama celor 3 copii, s-a dus la ceruri săptămâna trecută, fiind grav bolnavă. Acesta are o pensie de 1.000 de lei și abia trăiește de pe o zi pe alta cu plata facturilor și a medicamentelor

După ce și-a pierdut şi soția cu mai mult timp în urmă, Aurel Manole, un bătrânel cu suflet mare, a fost pus într-o situație prin care niciun părinte nu ar vrea să treacă. Ieșeanul în vârstă de 73 de ani povestește cu lacrimi în ochi despre cum și-a îngropat recent fiica care a murit chinuită de o boală grea. Acesta însă nu se lasă răpus de greutățile prin care a fost nevoit să treacă. Acum, la 73 de ani, vrea să primească în plasament cei trei nepoți.

Blocul făcut scrum de inconştenţa unor minori este reabilitat. Din păcate, un alt bloc a luat foc vineri în Constanţa FOTO şi VIDEO
„Acum trebuie să îmi cresc nepoții. Săptămâna asta am să merg să depun actele pentru a-i lua în plasament. Fiica mea, care stătea cu copiii, a murit săptămâna trecută, abia am îngropat-o. Săraca avea 43 de ani și era foarte bolnavă… Pe tatăl copiilor nu l-am cunoscut niciodată, nici măcar nu știu cine este”, a povestit cu lacrimi în ochi, nea Aurel, potrivit BZI.ro

Bunicul celor trei copii câștigă lunar doar 1.000 de lei după ce a muncit o viață întreagă. La început a lucrat ca șofer pentru o firmă din Iași. Mai apoi, timp de 10 ani a fost șofer de taxi. La momentul pensionării, Aurel Manole a rămas surprins când a auzit suma mică pe care urma să o primească lunar pentru tot restul vieții. Banii aceștia abia îi ajung de pe o zi pe alta. Pe lângă cei trei nepoți pe care îi crește, trebuie să plătească facturile și să cumpere medicamente.

Ministrul Muncii intervine în scandalul facturilor uriaşe. „Suntem extrem de atenţi cu preţurile din energie. Vom reacţiona dacă va fi nevoie de intervenţia statului”
„Cum să mă descurc cu banii? Foarte greu îmi este, vă dați seama… Abia îmi ajung banii de pe o zi pe alta, ca să o zic pe aia dreaptă. Dar ce să facem, mergem înainte așa cum putem. Când rămân fără bani mă duc și împrumut de pe la cunoscuți. Dar nici așa nu îmi este ușor pentru că luna următoare trebuie să dau banii înapoi”, a mai spus bunicul.
Atunci când a fost întrebat de medicamente, bătrânul abia își mai putea stăpâni lacrimile.

„Trebuie să îmi iau și medicamente, dar de unde? Este foarte greu când ai așa puțini bani. Eu am probleme cu tensiunea și trebuie să iau zilnic medicamente. Dar și mai tare mă doare sufletul de nepoțica mea cea mare, care are 18 ani. Trebuie să ajung cu ea la un medic pentru că a suferit un șoc enorm la moartea mamei și de atunci parcă s-a terminat totul… Sunt turmentat de tot ceea ce se întâmplă”, a adăugat Nea Aurel.

Aurel Manole, poate fi găsit zilnic în curtea cantinei de ajutor social în jurul orei 13:00. Atunci când se împart porțiile de mâncare pentru oamenii neajutorați. Este prezent acolo indiferent de vremea de afară. Un bunic erou trebuie să își hrănească zilnic nepoții, tocmai de asta vine zi de zi la cantină. Îmbrăcat sărăcăcios, Aurel Manole, așteaptă pe banca din fața cantinei ora la care ușile se deschid, iar bucătăresele încep să împartă mâncarea.

„Mâncarea este foarte bună. Mulțumim din suflet oamenilor care s-au gândit și la noi. Eu sincer să fiu nu mănânc din ea, o duc pe toată acasă la copii. Ei mănâncă, eu mă descurc într-un fel sau altul. Însă, nepoții mei sunt mici, nu pot să îi țin flămânzi! Cel mai mic nepot al meu are 5 ani, mai am unul de 7 ani și nepoata mea cea mare a făcut 18 ani. Eu mă rog la Dumnezeu să îi țină sănătoși și să mă ajute să îi cresc. Mâncarea îmi ajunge și slavă Domnului este și gustoasă”, a mai povestit Aurel Manole, care ar putea fi oricând supranumit „un bunic erou”.