A murit antrenorul de care se leagă cea mai mare performanță a Stelei, câștigarea CCE. Avea 80 de ani

Fostul selecţioner al Angliei și antrenor al Barcelonei, Terry Venables, a murit la vârsta de 80 de ani, în urma unei boli îndelungate

26 nov. 2023, 16:20
A murit antrenorul de care se leagă cea mai mare performanță a Stelei, câștigarea CCE. Avea 80 de ani

Venables a condus Anglia din 1994 până în 1996, conducând-o în special până în semifinalele Euro 96 pe teren propriu.

De asemenea, a mai fost antrenor la Barcelona, Tottenham, Leeds și Middlesbrough. În calitate de antrenor al Barcelonei, unde a activat din 1984 până în 1987, Venables a întâlnit Steaua București în finala Cupei Campionilor Europeni  din 1986, meci în urma căruia roș-albaștrii au obținut cea mai mare performanță a fotbalului românesc.

„Suntem total devastaţi de pierderea unui soţ şi tată minunat, care s-a stins în pace ieri, după o lungă boală”, se arată într-un comunicat al familiei.

„Am cere să ni se acorde intimitate în acest moment incredibil de trist pentru a ne permite să plângem pierderea acestui om minunat pe care am fost atât de norocoşi să îl avem în viaţa noastră”, a precizat familia.

În calitate de jucător, mijlocaşul Venables a avut două selecţii pentru Anglia şi a peste 500 de apariţii la club între 1960 şi 1975, în mare parte pentru Chelsea, QPR şi Tottenham.

Fostul căpitan al Angliei, Gary Lineker, care a jucat, de asemenea, sub comanda lui Venables la Barcelona, a declarat: „Devastat să aud că Terry Venables a murit. Cel mai bun, cel mai inovator antrenor pentru care am avut privilegiul şi plăcerea de a juca. A fost mult mai mult, însă, decât un mare manager. Era plin de viaţă, era fermecător, era spiritual, era un prieten. Ne va lipsi enorm de mult”.

Citește și: Cătălin Zmărăndescu, detalii şocante despre ruptura de Gigi Becali. Avertismentul primit: „Mi-a zis să nu mai stau niciodată în spatele lui”

Fostul căpitan al Angliei, Alan Shearer, membru al echipei de la Euro 96, a declarat: „O veste extrem de tristă. Marele Terry Venables s-a stins din viaţă. RIP Boss. Îţi datorez atât de mult. Ai fost uimitor”.

Tottenham a anunţat că va ţine un minut de aplauze înainte de meciul de duminică din Premier League cu Aston Villa, iar jucătorii vor purta banderole negre.

„Clubul este extrem de întristat să afle de decesul fostului jucător şi manager Terry Venables”, a declarat Spurs.

„Cele mai profunde condoleanţe sunt alături de prietenii şi familia lui Terry în aceste momente incredibil de dificile”, a precizat clubul.

Citește și: Simona Halep, de nerecunoscut. Cu ce se ocupă fosta campioană de când a fost suspendată pentru dopaj