EXCLUSIV A murit Benone Sinulescu. Sofia Vicoveanca: „Nu-mi vine să cred, era un om cu suflet deosebit!”

Benone Sinulescu a murit, joi, 18 noiembrie, din cauza unei pneumonii. Colegii de scenă sunt șocați de vestea cumplită.

18 nov. 2021, 16:15
EXCLUSIV A murit Benone Sinulescu. Sofia Vicoveanca: „Nu-mi vine să cred, era un om cu suflet deosebit!”

A murit Benone Sinulescu. Artistul avea 84 de ani si a murit din cauza unei pneumonii. Cântăreaţa de muzică populară Sofia Vicoveanca este şocată de vestea primită.

A murit Benone Sinulescu. Prima reacţie a Sofiei Vicoveanca

„Nu mi vine sa cred. Benone a fost un om cu un suflet deosebit. A ajutat foarte multi tineri, i-a promovat. Îmi pare asa de rau, condoleante familiei. Stiam ca este bolnav, nu am vorbit in ultima vreme si imi pare rau. Poate ca era bine sa fi vorbit. Imi pare foarte rau”., a declarat Sofia Vicoveanca la România Tv.

Citeşte şi Benone Sinulescu a murit! Artistul s-a stins din viaţă la 84 de ani din cauza unei pneumonii

Benone Sinulescu se afla internat în spital de duminică, iar starea sa s-a înrăutăţit continuu, decedând joi în jurul orelor 14:00.

Amintim că Benone Sinulescu în vârstă de 84 ani a leșinat pe 8 iulie, în casa de la țară, după care a fost internat la Spitalul Județean Arad și a fost supus mai multor seturi de analize medicale. Soția solistului spunea la vremea respectivă că starea de sănătate a cânterţului era una foarte bună. Ea i-a rugat pe medici să fie discreți în ceea ce-l privește pe artist și a refuzat să ofere informații despre starea de sănătate a soțului său.

Potrivit impresarului, se pare că starea de sănătate a lui Benone Sinulescu a început să se deterioreze în urmă cu un an, însă, din cauza pandemiei, nu a mai avut acces la medicul specialist, iar situaţia lui s-a agravat.

Artistul suferea de Alzheimer şi de câţiva ani avea probleme grave cu inima.

Benone Sinulescu s-a născut pe 24 mai 1937 şi a început să cânte încă din adolescenţă. De-a lungul carierei, a colaborat cu diverşi interpreţi de muzică populară, printre care Irina Loghin, iar după 1989, a abordat şi stilul etno-dance şi cântat cu grupul Ro-Mania.

A debutat discografic în 1967, cu albumul omonim şi cel mai recent, în 2011, a lansat un disc de colinde.

În decembrie 1967, i-a fost acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite şi îndelungată activitate artistică”, prin  decret al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România.

Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Benone Sinulescu, pe 29 noiembrie 2002, Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea şi transmiterea cu talent şi dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală”.

El i-a conferit pe 7 februarie 2004 şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

Citeşte şi Benone Sinulescu şi-a făcut testamentul. Cine va moşteni averea cântăreţului