Benone Sinulescu a murit! Artistul s-a stins din viaţă la 84 de ani din cauza unei pneumonii

Benone Sinulescu a murit! Artistul s-a stins din viaţă la vârsta de 84 de ani din cauza unei pneumonii.

18 nov. 2021, 16:06
Benone Sinulescu a murit! Artistul s-a stins din viaţă la 84 de ani din cauza unei pneumonii

Benone Sinulescu a murit. Artistul s-a stins din viaţă joi, din cauza unei pneumonii.

„O veste groaznică. M-a sunat soţia lui acum 10 minute şi mi-a spus că s-a prăpădit. N-a murit de boala pe care o avea, care era spre vindecare, ci pur şi simplu dintr-o pneumonie. Înghiţise ceva şi nu a mai ieşit de acolo, nu mă pricep. A murit acasă, lângă soţie”, a declarat Anton Hadăr, la România TV.

Citeşte şi: A murit Benone Sinulescu. Sofia Vicoveanca: „Nu-mi vine să cred, era un om cu suflet deosebit!”

Benone Sinulescu s-a născut pe 24 mai 1937 la Buzău. A fost un interpret român de muzică populară din comuna Siriu, județul Buzău. De-a lungul carierei sale, a colaborat cu diverși interpreți de muzică populară printre care Irina Loghin. După 1989, a abordat și stilul etno-dance și colaborat în acest sens cu formația Ro-Mania.

Prin Decretul nr. 1122 din 19 decembrie 1967 al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România, artistului Benone Sinulescu i s-a acordat Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a „pentru merite deosebite și îndelungată activitate artistică”.

Ion Iliescu, pe vremea când era preşedinte, i-a conferit artistului Benone Sinulescu la 29 noiembrie 2002 Crucea națională Serviciul Credincios clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”. El i-a conferit la 7 februarie 2004 și Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Citeşte şi: Benone Sinulescu a dispărut de două luni din spaţiul public. Anunţ de ultimă oră despre starea artistului