A murit Bobi, cel mai bătrân câine din lume. Patrupedul a trăit 31 de ani și 165 de zile: „A făcut mulți oameni fericiți”

Bobi, cel mai bătrân câine din lume, a murit la vârsta de 31 de ani. Anunțul trist a fost făcut de proprietarul său.

24 oct. 2023, 13:22
A murit Bobi, cel mai bătrân câine din lume. Patrupedul a trăit 31 de ani și 165 de zile: „A făcut mulți oameni fericiți”
Bobi, cel mai bătrân câine din lume, a murit la 31 de ani

Bobi, declarat cel mai bătrân câine din lume de către Guiness World Records, a murit la vârsta de 31 de ani, a anunțat luni, 23 octombrie, presa portugheză, citându-l pe proprietarul său, care locuiește într-un sătuc din centrul Portugaliei, potrivit Le Figaro.

Citește și: Câinele Bobi a doborât recordul Guinness de vârstă. Are aproape 31 de ani

„Păstrăm cele mai frumoase amintiri ale unei vieți lungi în care a fost fericit și, mai ales, a făcut mulți oameni fericiți, în special familia sa”, a declarat Leonel Costa pentru presa locală.

Bobi, care locuia în satul Conqueiros, „a murit la vârsta de 31 ani și 165 de zile”, potrivit Guiness World Records. Viața liniștită a lui Bobi a fost dată peste cap de la anunțul făcut pe 1 februarie de Guiness.

Citește și: Povestea impresionantă a lui Cooper, câinele care a mers pe jos timp de patru săptămâni pentru a-și căuta stăpânul. „Nu-mi vine să cred că este acasă”

Avea 30 de ani și 266 de zile când i-a fost confirmată vârsta, ceea ce îl face cel mai bătrân câine din toate timpurile. În zilele care au urmat de la anunț, câinele a fost vizitat de curioși și de presa din întreaga lume. Până atunci, a trăit înconjurat de pisici, într-o casă din micul sat din centrul Portugaliei.

Bobi făcea parte din rasa Refeiro, o rasă care în mod normal are o speranță medie de viață între 12 și 14 ani.