Povestea impresionantă a lui Cooper, câinele care a mers pe jos timp de patru săptămâni pentru a-și căuta stăpânul. „Nu-mi vine să cred că este acasă”

Cânii sunt fără doar și poate cei mai buni prieteni ai omului. De-a lungul timpului, foarte multe studii, dar și povești au arătat că legătura dintre om și câine este una extrem de puternică. Una dintre miile de mărturii care confirmă această legătură este povestea lui Cooper, cățelul care a mers timp de patru săptămâni pe jos pentru a-și găsi stăpânul care, din păcate, l-a abandonat.

01 mai 2023, 11:59
Povestea impresionantă a lui Cooper, câinele care a mers pe jos timp de patru săptămâni pentru a-și căuta stăpânul. „Nu-mi vine să cred că este acasă”
Povestea impresionantă a lui Cooper, câinele care mers pe jos timp de patru săptămâni pentru a-și căuta stăpânul. "Nu-mi vine să cred că este acasă”

Povestea impresionantă a lui Cooper, câinele care mers pe jos timp de patru săptămâni pentru a-și căuta stăpânul. Deși stăpânul său l-a abandonat, dragostea lui Cooper a fost atât de mare pentru acesta încât a mers zeci de kilometri pe jos, timp de 27 de zile, în căutarea lui.

Citește și Imagini sfâșietoare după moartea unui preot din Carei! Maia, o cățelușă din rasa Akita, nu se dezlipește de mormântul stăpânului său de mai bine de un an

Povestea impresionantă a lui Cooper, câinele care mers pe jos timp de patru săptămâni pentru a-și căuta stăpânul

Totul a început după ce Cooper, un câine din rasa retriever, a fost dat dispărut de familia sa adoptivă într-o zonă din comitatul britanic Tyrone. Acesta a fost reperat de autorități 27 de zile mai târziu în comitatul Londonderry, la 64 de kilometri distanță de locul dispariției.

După lungi căutări Cooper a fost găsit în zona, unde a locuit înainte ca stăpânul său să îl ducă la adăpostul pentru animale.

Reprezentanții Organizației caritabile Lost Paws Northern Ireland, care s-au implicat în căutarea lui Cooper, spun că instinctul a fost cel care l-a ghidat spre vechea sa casă și că a reușit să parcurgă cei aproximativ 70 de kilometri prin păduri și pe drumuri, noaptea, fără ajutorul cuiva.

Noul stăpân al lui Cooper se numește Nigel Fleming și atunci când l-a adoptat s-a gândit că acesta ar putea să îi țină companie lui Molly, câinele Golden Retriever pe care îl avea deja. Acesta a mărturisit că nu se gândea vreodată că va avea parte de o astfel de experiență.

„Nu-mi vine să cred că este acasă. Am încercat să îl urmăresc, dar a dispărut într-o clipă, așa că a început căutarea. Credința mea în umanitate a fost restabilită datorită ajutorului incredibil care mi-a fost oferit, iar astăzi, cu el aici, alături de mine și de Molly, nu am cuvinte să exprim recunoștința pe care o simt”, a declarat Nigel Fleming.

După aventura vieții sale, Cooper este acum în siguranță și mănâncă porții mici pentru a recupera greutatea pe care a pierdut-o în cele 27 de zile de pribegie.

„Cooper este deștept. Instinctul l-a dus înapoi într-un loc cu care era familiarizat. Cum a făcut-o, nu voi ști niciodată, dar a reușit. Suntem absolut încântați că am luat parte la salvarea lui și la o poveste care va dăinui în familia sa pentru generațiile următoare”, a declarat un purtător de cuvânt al Lost Paws Northern Ireland.

Citește și Țeapa de peste 1000 de euro pe care a luat-o o româncă după ce și-a cumpărat cățelul online