A murit celebrul Chef Antonio Carluccio. I se spunea „Naşul” bucătăriei italiene

Antonio Carluccio, unul dintre cei mai mari bucătari ai lumii, a murit miercuri, la vârsta de 80 de ani. Printre altele, Carluccio era cunoscut prin lanţul de magazine care îi poartă numele şi pe care le-a lansat începând cu anul 1999.

08 nov. 2017, 17:07
A murit celebrul Chef Antonio Carluccio. I se spunea „Naşul” bucătăriei italiene

Antonio Carluccio a primit în anul 1998, din partea guvernului Italiei, titlul de Commendatore (echivalentul unui cavaler britanic), pentru servicii aduse ţării sale. De asemenea, în 2007 a primit distincţia Ordinul Imperiului Britanic, din partea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, pentru serviciile sale în industria de catering.

Antonio Carluccio a fost unul dintre cei mai de seamă ambasadori ai bucatariei italiene. A scris 13 bestselleruri, printre care se numără Complete Italian Food, Complete Mushroom Book, Italia și Simple Cooking, și a realizat numeroase emisiuni de televiziune. Antonio Carluccio a fost managerul și proprietarul celebrului restaurant Neal Street, aflat în Covent Garden, Londra, iar timp de 10 ani a dezvoltat lanțul de mare succes Carluccio’s Caffé.

Antonio Carluccio era născut pe 19 aprilie 1937 la Vietri sul Mare, în Provincia Salerno, şi a murit miercuri dimineaţă, la Londra. La 21 de ani s-a mutat la Viena, pentru a studia limbile străine, iar între 1962 şi 1975 a lucrat ca vânzător de vin în Germania, la Hamburg. În 1975 a ajuns în Marea Britanie, iar în 1981 a devenit manager al restaurantului Neel Street, care avea să-l cumpere în 1989. Celebrul Jamie Oliver şi-a început cariera profesionistă la Neal Street, restaurantul lui Carluccio.