A murit celebrul pianist Sandu Sandrin. Era profesor la Universitatea Națională de Muzică din București

A murit celebrul pianist Sandu Sandrin. Profesorul la Universitatea Națională de Muzică din București s-a stins marți din viață, informează Radio România Muzical. S-a remarcat încă din anii studenţiei ca un foarte bun interpret, susţinând multe recitaluri şi concerte şi participând la prestigiosul festival de la Kassel, Germania.

15 nov. 2022, 21:59
A murit celebrul pianist Sandu Sandrin. Era profesor la Universitatea Națională de Muzică din București
A murit celebrul pianist Sandu Sandrin

A murit celebrul pianist Sandu Sandrin. După absolvirea instituţiei amintite, la clasa celebrei profesoare Florica Musicescu, Sandu Sandrin a derulat o amplă activitate concertistică pe scenele Ateneului Român, a Sălii Radio, în cadrul stagiunilor filarmonicilor din țară.

A murit celebrul pianist Sandu Sandrin

Artistul s-a remarcat şi în cadrul a numeroase turnee internaționale, a susținut frecvent recitaluri organizate la Institutele Culturale Române din Roma, Berlin, Paris, impunându-se prin măiestria interpretativă în lucrări aparținând unor stiluri dintre cele mai variate, de la clasicism până la muzica secolului al XX-lea.

Sandu Sandrin a realizat numeroase înregistrări și a derulat o activitate pedagogică ce acoperă mai bine de cinci decenii la actuala Universitate Naţională de Muzică.

Slujba de înmormântare va avea loc joi, 17 noiembrie 2022, la capela Cimitirului Bellu Ortodox.

Citeşte şi: Doliu în Biserica Ortodoxă. A murit Arhiepiscopul Hrisostom al II-lea

Florin Piersic este în doliu

Florin Piersic a reacţionat cu un mesaj emoţionant după moartea marelui actor Constantin Codrescu,  Anunțul a fost făcut de fiica acestuia, pe pagina personală de Facebook. „Acum, târziu in noapte, sau prea devreme în acest inceput trist de zi, am aflat cu mare mâhnire de plecarea ta, dragul meu artist de excepție, Puiu Codrescu. M-am bucurat de prietenia noastră până în ultima zi a vieții tale și mi-e greu să cred că te-am pierdut…”, a transmis Florin Piersic. „A murit actorul, a murit tata… Dumnezeu să îl ţină în dreapta Sa!!”, a scris şi fiica marelui actor pe Facebook.