A murit Costică Ionescu. Polițistul care l-a prins pe asasinul Mihaelei Runceanu avea COVID-19

A murit Costică Ionescu. Fost șef al Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, care l-a prins pe asasinul Mihaelei Runceanu, s-a stins din viaţă luni, în spital, după ce s-a infectat cu COVID. Bărbatul a ajuns la Spitalul Marius Nasta, însă starea sa s-a agravat și nu a mai putut fi salvat.

22 mart. 2021, 21:38
A murit Costică Ionescu. Polițistul care l-a prins pe asasinul Mihaelei Runceanu avea COVID-19
A murit Costică Ionescu, polițistul care l-a prins pe asasinul Mihaelei Runceanu

A murit Costică Ionescu. Ofițerul, unul dintre cei mai cunoscuți polițiști din Capitală și cel care l-a prins pe asasinul cântăreței Mihaela Runceanu, s-a infectat cu Covid după ce a participat la o emisiune de televiziune.

În ultimii ani, după ce a ieșit la pensie, colonelul Costică Ionescu era o figură cunoscută în ploturile de televiziune, acolo unde comenta cazuri de omor și nu numai. Polițistul a comentat și tragedia de la Onești, acolo unde Gheorghe Moroșan a ucis doi muncitori care făceau reparații în fostul său apartament.

Citeşte şi: Ce face ucigaşul Mihaelei Runceanu, la 13 ani de când a ieşit din închisoare: „Orice este posibil dacă vrei cu adevărat”

A murit Costică Ionescu. Polițistul l-a prins pe asasinul Mihaelei Runceanu

Costică Ionescu este cel care l-a prins pe criminalul Mihaelei Runceanu după 20 de ore de la săvârșirea crimei. Era de serviciu în acea noapte, iar cazul i-a fost încredințat.

La ora 5 fără un sfert s-a anunțat cazul, iar la ora 23.00 am identificat autorul, dar nu l-am prins atunci. L-am prins a doua zi pe la 11-12. A fost identifcat de către un martor care știa că îi aducea casete video Mihaelei și am mers la el acasă unde locuia la o femeie.

Cadavrul a fost descoperit de colega Mihaelei, Maria Sîmbeteanu. Ea și împreună cu polițiștii care au identificat-o. Mihaela o dăduse pe Maria afară din casă în noaptea respectivă și neavând unde să se ducă a stat pe bancă în fața unei poște.

Acolo au găsit-o milițienii, iar către dimineața s-a întors în apartament și a bătut la ușă. A simțit miros de fum, iar polițiștii au spart ușa”, a precizat Costică Ionescu.

Camera era arsă foarte puternic”, continuă colonelul. ”A stropit cu benzină în casă și a pus foc. Fiind benzină a ars foarte repede. S-a consumat oxigenul și s-a degajat o temperatură mare. Mihaela era arsă doar în punctele unde a pătruns benzina prin plapumă.

Nu a apucat să ia foc să ardă plapuma. Focul a fost pus post-mortem. Inițial a sugrumat-o de gât cu mâinile și apoi după ce a făcut un transport, două, cu lucrurile pe care le-a furat, Mihaela s-a trezit și și-a revenit. Atunci a folosit cablul de la telefon să o stranguleze”, adaugă acesta pentru Antena 3.