A murit singura supraviețuitoare a accidentului cumplit de pe DN1. Cristina era mezina familiei de spanioli care veniseră în vacanță în România

A murit singura supraviețuitoare a accidentului cumplit de pe DN1. Cristina, o adolescentă de 15 ani, s-a stins din viață, la câteva zile după ce părinții și sora ei s-au stins din viață în același accident.

09 dec. 2022, 22:13
A murit singura supraviețuitoare a accidentului cumplit de pe DN1. Cristina era mezina familiei de spanioli care veniseră în vacanță în România

În urmă cu câteva zile a avut loc unul dintre cele mai grave accidente rutiere din țara noastră. S-a întâmplat pe DN1, la Hula Bradului, pe șoseaua care leagă Sibiul de Brașov. O întreagă familie de Spanioli a murit din cauza unui șofer român, care a intrat pe contrasens.

Șoferul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru omor calificat în urma accidentului, procurorii sibieni au decis să fie anchetat după gratii.

Citește și Accident grav, cu trei morţi, pe DN1. Traficul, total blocat duminică seara. Imagini groaznice

Spaniolii veniseră din Insulele Canare la fiica cea mare, care se afla în România prin programul Erasmus, care îi permitea să studieze în țara noastră. Alicia del Carmen, în vârstă de 21 de ani, studia în Sibiu, iar ea, alături de părinții și sora mai mică, Cristina (15 ani), planificaseră o excursie la Brașov pentru a petrece timp împreună.

Filmul accidentului de pe DN1 care a îngrozit o țară întreagă. Familia de spanioli venise să viziteze Brașovul 

Cei patru se îndreptau spre Sibiu când în față le-a ieșit un BMW. Dacia Logan, mașina închiriată în care se aflau, s-a făcut praf în urma impactului violent. Conducea fiica cea mare, Alicia del Carmen. N-a avut cum să evite coliziunea frontală, susțin anchetatorii, și s-a izbit de separatorul din beton de pe marginea drumului. De mașina spaniolilor s-a lovit un alt autoturism care se afla în spate, însă șoferița, o româncă de 20 de ani din Vâlcea, a scăpat ca prin minune.

Din păcate, destinul lor a fost cu totul altul. Părinții, José Rodríguez avea 67 de ani, María del Carmen Rodríguez – 55 de ani, au murit pe loc după impactul violent. Alicia, fiica cea mare, a murit la spital, iar mezina a agonizat zile întregi.

Citește și Cine e studenta spaniolă de 21 de ani moartă în accidentul tragic din Sibiu. Alicia studia în România ca să devină învățătoare. Familia nu a mai apucat să o vadă cu visul împlinit

„Cuplul a călătorit în România ca să petreacă vacanța cu fiica cea mare, studentă în anul IV la Universitatea din Las Palmas de Gran Canaria (ULPGC), care se afla la Universitatea din Sibiu prin programul Erasmus”, au precizat jurnaliștii spanioli.

Cine sunt tinerele de 15 și 21 de ani moarte în cumplitul accident

Cristina, mezina familiei de 15 ani, elevă la Școala San Juan Bosco din Las Palmas de Gran Canaria, a fost internată în spital în stare critică. A stat patru zile în comă, însă trupul ei a cedat în cele din urmă.

Organele celor patru victime au fost donate pentru a salva alte vieți, cu acceptul rudelor.

Alicia studia în România ca să devină învățătoare. Familia nu a mai apucat să o vadă cu visul împlinit

Alicia del Carmen Rodriguez, tânăra de 21 de ani care a murit în accident, studia la Universitatea din Las Palmas pentru a obține o diplomă în învățământul primar. Iar anul acesta a venit în România, prin Erasmus.

Tânăra a venit la Sibiu împreună cu alți doi studenți, în cadrul unui program de schimb cu Universitatea din Sibiu. Părinții și sora ei au mers să o viziteze în weekendul prelungit din decembrie. Acolo și-au găsit moartea și, din nefericire, n-au mai apucat să o vadă pe Alicia că își împlinește visul.