A murit fotbalistul care a ratat penalty-ul decisiv la Sevilla ’86. Avea 63 de ani, iar fiul său joacă la Barcelona VIDEO

Marcos Alonso, fostul internaţional spaniol care a ratat penalty-ul decisiv în finala CCE din 1986, a murit, joi, la vârsta de 63 de ani. Fiul său, care poartă acelaşi nume, joacă tot la Barcelona, deşi şi-a început cariera la Real Madris şi a cunoscut consacrarea la Chelsea.

09 feb. 2023, 14:14
A murit fotbalistul care a ratat penalty-ul decisiv la Sevilla ’86. Avea 63 de ani, iar fiul său joacă la Barcelona VIDEO
 A murit fotbalistul care a ratat penalty-ul decisiv la Sevilla '86. Avea 63 de ani, iar fiul său joacă la Barcelona

A murit fotbalistul care a ratat penalty-ul decisiv la Sevilla ’86. Marcos Alonso a fost fotbalistul care a ratat ultimul penalty al celor de la Barcelona în finala câştigată de Steaua cu 2-0 după executarea loviturilor de departajare.  Integralist în cel mai important meci din istoria fotbalului românesc,  Marcos Alonso a șutat în stânga lui Helmut Duckadam, iar portarul român i-a ghicit intenția.

Tatăl fundașului de la Barcelona cu același nume a decedat „după o lungă suferință”, informează El Mundo Deportivo. Marcos Alonso este al cincilea fotbalist care încetează din viață dintre cei care au jucat în finala de la Sevilla ’86, după Javier Urruticoechea (2001), Angel Pedraza (2011), Lucian Bălan (2015) și Ilie Bărbulescu (2020).

Citeşte şi: Primele imagini cu mănuşile lui Helmuth Duckadam, purtate în finala de la Sevilla. Cat costă acum echipamentul vândut de fostul portar cu 3.000 de dolari

Marcos Alonso a jucat la Barcelona între 1982 și 1987, iar la Atletico Madrid între anii 1987-1989, acestea fiind cele mai importante cluburi din cariera lui. A bifat 22 de selecții și un gol în naționala Spaniei şi a câștigat un titlu, o Cupă, o Supercupă și două Cupe ale Ligii, toate cu Barcelona.

Citeşte şi: Cornel Dinu face acuzaţii şocante! „Steaua cumpăra meciuri cu banii din traficul de arme!”

„FC Barcelona dorește să-și exprime cele mai profunde condoleanțe pentru trecerea în neființă a fostului fotbalist de la Barcelona și tatăl unui jucător de la prima echipă, Marcos Alonso Peña. Odihnească-se în pace!”, este comunicatul grupării catalane.